Prachtige Monique Collignon Haute Couture Collectie 2010-2011 in Amstel Hotel

Fotograaf Jeroen Snijders

fotograaf Jeroen Snijders

fotograaf Jeroen Snijders

Met veel zin ging ik naar het Amstel Hotel om een kijkje te nemen, bij de modeshow van Monique Collignon. Een van mijn favoriete modeontwerpsters in Nederland. Dit keer had ze ons verrast met een speciale locatie, namelijk een ponton op de Amstel achter het Amstel Hotel. De modellen werden live begeleid door het jonge orkest: HET Ensemble. HET staat voor: Hip, Eigenzinnig en Tijdloos. Dit orkest bracht ons gecomponeerde klassieke stukken aan het gehoor. Prachtig, alleen was het best koud buiten. De fleece dekens waren ook hard nodig, made by MC.

De show werd geopend met 2 power vrouwen. Neelie Kroes & Sylvia Tóth. En Susan Blokhuis zorgde voor de presentatie. Ze werden met een warm onthaal verwelkomd. Het publiek klapte regelmatig voor de mooie collectie stukken, maar ook om zichzelf warm te houden! Dit was toch anders dan de modeshows tijdens de fashion week, waar je juist weer gek wordt van de warmte.


Romantiek en “powerwoman” hebben elkaar gevonden bij MC. Chic, stoer en elegantie blijken prima samen te gaan in deze nieuwe Haute Couture collectie van Monique Collignon.

Van soepel lijnenspel tot gestructureerde jasjes en schouderpartijen in zachte materialen zoals zijden chiffon, satijn, satin duchesse, mohair-wol, kant, fluweel.
Lengte is, van lang voor de avondjurken, tot net boven of op de knie voor de rokken en mini voor jurkjes welke ook als top gedragen kan worden.

Strapless avondjaponnen, een off-shoulder cocktail japon en het sluitstuk van de collectie zijn niet alleen hand geborduurd met pailletten maar voor het grootste gedeelte technisch ook met de hand vervaardigd.

De collectie straalt luxe uit maar dan wel van een draagbare luxe. En daar ben ik van. Het moet lekker zitten, soepelvallende stoffen, niet te stijf, vrouwelijk en tijdloos. Zwart was ook een hoofdkleur dit keer. En zal dat nou net mijn favoriete kleur zijn! If you once go black, you never go back!

Farah van der Zijden


Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: