Fashionshow BOUTYQ was zeer geslaagd!

PPQ London en Sjaak Hullekes gaven een spetterende presentatie van hun collectie afgelopen 23 maart in locatie Sieraad te Amsterdam. Samen met mijn vriendin Judith werden we warm ontvangen bij de ingang. Vervolgens mochten we plaatsnemen secondrow lekker dichtbij de catwalk. Eerst werden we geëntertaind met een A-cappella zangroep, die mijn inziens qua wel iets aan hun kleding hadden mogen doen..beetje passé.. Vervolgens kwam de wereldberoemde schoenenontwerper Jan Jansen op het toneel. Met tig spiekbriefjes in zijn hand kondigde hij de fashionshow aan. Beetje gestuntel, maar dat maakte het juist leuk. Het was erg grappig, want af en toe liet hij een spiekbriefje vallen en na zijn performance hoorde je hem per ongelijk backstage zeggen:'Ben ik nog wat vergeten? '

Afijn, dat maakte natuurlijk niet uit, want alle ogen waren nu gericht op de show van Mercedes-Benz Dutch Fashion Award ’09 winnaar Sjaak Hullekes. Met zijn herkenbare stijl liet hij praktische en esthetische vormen de revue passeren binnen zijn ‘Small Boy’ collectie. Met als resultaat een retro stijl afgewerkt met een moderne touch. Je moet als man wel durven om deze stijl te dragen, want het was nogal strak om het lijf, vooral de broeken..Past mijn inziens meer bij Italiaanse small boys dan onze Hollandse glorie boys.

Vervolgens kwam PPQ London met hun collectie ‘Fantasia’, waarin luxe creaties voorbij kwamen in fluweel, taftzijde, lurex bewerkingen en zijde-crêpe deed de Autumn/Winter 2010 collectie verlangen naar donkere nachten, zoals PPQ zelf omschreef.
Ik vond dat ze zeer scherp het zwart/goud concept doorvoerde in elk detail. Tot de sky-hoge schoenen aan toe. Prachite cocktail jurken en mooie mantels. Voor de glamourous, uitgesproken vrouw.

Jeffrey Janssen (Creative Director Style Wella Professionals Netherlands) creëerde voor PPQ London weelderige haarcreaties die stuk voor stuk perfect aansloten op de geshowde collectie. Exclusief voor Sjaak Hullekes ontwierp Jeffrey natuurlijke looks geïnspireerd op de zachte aarde en zandtinten die Sjaak Hullekes in zijn collectie liet zien.

De volgende editie van BOUTYQ staat gepland in juli.

www.mynthevents.com
www.wellaprofessionals.nl

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: