Leotien Borsato wint Jackie's Best Dressed Award



Modeglossy Jackie reikte woensdag 10 februari voor de tweede maal Jackie’s Best Dressed Award uit. Winnares Leontine Borsato ontving de jaarlijkse prijs voor de best geklede vrouw van Nederland uit handen van de nummer één van vorig jaar, Sylvie van der Vaart.

Hotel Sofitel The Grand in Amsterdam fungeerde afgelopen woensdagavond als decor voor Jackie’s jaarlijkse Best Dressed Award. Uit de lijst van 25 genomineerden (samengesteld door het adviespanel Bastiaan van Schaik, Danie Bles, Renu Kashyap en de winnares van vorig jaar, Sylvie van der Vaart) werd uiteindelijk Leontine Borsato gekozen als best geklede vrouw van Nederland:

‘Of Leontine nu op de rode loper staat, haar kinderen naar school brengt, acte de présence geeft op televisie of met vriendinnen gaat lunchen: zij ziet er altijd goed uit. Vorig jaar waren de ogen van de media veelvuldig op haar gezin gericht, maar ook in deze turbulente tijden stond ze fashion wise haar mannetje. Zonder veel moeite overigens, en daarin schuilt haar talent: ze weet precies wat haar staat en wat niet. In Etro-jas of Zarabroek, in baggy jeans of op hoge hak, deze dame mixt, matcht, kijkt, ziet en weet: dit is het. En dus wisten wij het ook,’ aldus Eva Hoeke, hoofdredacteur van Jackie.

De presentatie van de avond was in handen van Nikkie Plessen, die de derde plek van Jackie’s Best Dressed List bekleedde.
Andere opvallende namen in de Best Dressed List zijn Estelle Gullit (15), Carice van Houten (17), Maxima (22), Renate Verbaan (23) en Nicolette van Dam (25). Jackie riep Inge de Bruijn uit tot Slechtst Geklede Vrouw van Nederland. Een speciale titel ging naar Judith Osborn: zij won de Entertainment Award voor haar memorabele kledingstijl.

De avond werd mede mogelijk gemaakt door Givenchy. Choices by DL en Frangelico.

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: