Blind datebureau voor hoogopgeleide Amsterdammers

"In de hoofdstad is blind datebureau Cross That Bridge gelanceerd. Cross That Bridge is het exclusieve bureau voor hoogopgeleide single Amsterdammers die graag in contact komen met andere hoogopgeleide single Amsterdammers voor een serieuze relatie. De singles moeten door een selectieprocedure en ze krijgen van te voren geen informatie of foto te zien van hun date. In Amsterdam wonen ruim 175.000 alleenstaanden tussen de 30 en 50 jaar"...


Wel lastig hoor, blind daten, wetende dat voornamelijk vrouwen 'scannen' op het uiterlijk van de man. Want laten we eerlijk zijn: klein, kaal, dik, bril en humorloos, is bij voorbaat kansloos. Weet niet of je weleens 'Take Me Out' kijkt? Wie wil er een man? schreeuwt Eddy Zoe…kom tevoorschijn dan! En daar komt-ie, een onzekere puistenkopje met foute kleding! Arme jongen helemaal weggestemd, boegeroep door dito onzekere meiden. Zielig.

Nu ben ik zelf ook single geweest, dus ik herken de 'symptomen'. "Geen leuke mannen' tegengekomen verhaal. Of de eeuwige opmerking naar mijn hoofd geslingerd: Whaaat jij nog single? Zal wel aan jou liggen. Ik kwam ze wel tegen hoor, die leuke mannen, alleen waren ze bezet, of waren er meerdere single vrouwen geïnteresseerd in die ene leuke man! En die man wist dat ook, en aangezien vele mannen en vrouwen 'lijden' aan keuzestress, wordt de keuze voor 1 persoon langer en langer uitgesteld.

Want ja, iedereen is wel leuk, aardig en gezellig. Met de een kun je sporten, met de andere man lachen en de andere dansen, uitgaan en/of diepe, intelligente gesprekken voeren. Het all-inclusieve pakket is nog niet gevonden, tsja, wat wil je, ons eisenpakket is ook gigantisch hoog. En waarom een 'compromis' sluiten, als je het in je eentje ook zooo leuk hebt, al die vrijheid en zorgeloos leven! Alleen loert er stiekem toch een andere ziekte...en die heet eenzaamheid. Dat overvalt je dan opeens. Zo'n gevoel van leegte. Zelfs rocksterren zoals Mick Jagger hunkeren naar een veilig liefdesnest. Ja je kunt natuurlijk vluchten, alleen toch...we zijn nu eenmaal mensen met een natuurlijke behoefte naar liefde en aandacht. Geliefd worden, nuttig zijn, blijven basisbehoeftes.

Let op! dit datingsbureau bestaat niet meer!
Prima initiatief dat dit datingsbureau er is http://www.crossthatbridge.nl/ , alleen heb ik sterke twijfels dat uiterlijk geen rol speelt en dat een HBOer (bij voorbaat controlefreaks) dit overlaat aan een 'professional'.
..en daarbij zijn er zoveel datingsbureaus en online matching, dat je onderhand toch al begint te geloven dat de 'singles' in Nederland de 'cashcow' zijn van de maatschappij. Inspelend op hun pure emotie: angst..(om alleen oud te worden) verdienen datingsbureaus er natuurlijk flink aan. Ben namelijk er ook van overtuigd dat een groot deel singles 'onbemiddelbaar' zijn, zich niet willen binden, wegens 'controledrang', bindingsangst, verlatingsangst, en niet meer willen inleveren op hun vrijheid.

LET OP! Dit datingsbureau bestaat niet meer
Wil je toch een HBO gelijkgestemde ontmoeten?
Let wel dat je je woning mooi opruimt of een huisstyliste inhuurt...anders kom je niet door de selectieprocedure van deze zeer exclusieve service!

Farah van der Zijden

Verdere persbericht:
Volgens Cross That Bridge willen singles woonachtig in Amsterdam graag een relatie met iemand die ook in Amsterdam woont. “Hoogopgeleide singles tussen de 30 en 50 jaar hebben vaak een te druk leven om op zoek te gaan naar een echte match. Terwijl de behoefte naar een partner er wel is”, aldus directeur Pauline Plokker.

Persoonlijke selectieprocedure

“Landelijke bureaus werken vaak met standaard profielen en computermatching. Iedereen kan zich dan inschrijven en er worden geen referenties nagetrokken. Bij Cross That Bridge gaat het om de persoonlijke aanpak en gaan we bijvoorbeeld ook bij de kandidaten thuis op bezoek om het volledige plaatje in kaart te kunnen brengen. Soms kom je er in de selectieprocedure achter dat een single niet bij de doelgroep van dit exclusieve bureau past. De procedure stopt dan”, aldus Plokker.
Geen controle op keuze

Singles die zich bij Cross That Bridge inschrijven moeten wel beschikken over een gezonde dosis lef. Het bureau onderzoekt de wensen en levensstijl en daarna wordt er een match gezocht door iemand die alle kandidaten persoonlijk kent. De singles zelf krijgen geen inzicht in de potentiële kandidaten. Singles moeten de controle over het dating proces dan ook los durven laten. Ze krijgen immers geen foto en minimale informatie over hun date. Wel worden de kandidaten bij aanvang van de date aan elkaar geïntroduceerd door iemand van het bureau. Discretie, betrouwbaarheid en een transparante werkwijze hebben de hoogste prioriteit bij Cross That Bridge.
Cijfers alleenstaande Amsterdammers *

Van de Amsterdamse bevolking (756.347) zijn er 175.489 mensen tussen de 30 en 49 alleenstaand. Naar schatting is bijna de helft (46 procent) van de alleenstaanden tussen de 30 en 49 jaar hoger opgeleid.
* bron: Dienst Onderzoek en Statistiek (Amsterdam)

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: