MODEFABRIEK #42 - LOTS TO LEARN







Modefabriek is veel meer dan twee dagen collecties kijken, nieuwe merken ontdekken en mensen ontmoeten. Modefabriek is ‘More Than Mode’, dus ook: oog krijgen voor belangrijke trends en tendensen, je laten inspireren door bijzondere mensen in het vak en essentiĂ«le kennis opdoen om het beste uit je onderneming te halen.
Het #LEARN-programma voor 22 en 23 januari is zo goed als definitief dus zet jouw must see MF Talks, Winter School Master Classes en Expert sessies nu alvast in je agenda!
MF Talks + Winter School + ExpertHet lezingenprogramma van Modefabriek is de afgelopen jaren flink uitgebreid tot een compleet #LEARN-programma. Structurele veranderingen - denk aan digitalisering, internet en de post-crisis retail realiteit - hebben een ambitieuze dynamiek ontketend binnen ons grenzeloos creatieve vakgebied.
District D op Modefabriek staat geheel in het teken van ‘LEARN / SHOP / EAT’, dus hier tref je alle #LEARN-activiteiten: MF Talks, Winter School en Expert.

MF Talks zijn de vertrouwde en gratis toegankelijke trendlezingen, workshops en inspirerende case studies met mensen en merken direct van de Modefabriek vloer.
Winter School is het vervolg op Summer School en biedt – in samenwerking met Fashion Council NL - een serie van vier verdiepende Master Classes speciaal voor designers, makers en ondernemers, voor alle (young &) eager professionals.
Expert, tot slot, bestaat dit keer uit maar liefst 8 expert desks waar je 1-op-1 advies op maat krijgt van echte experts op het gebied van online marketing en social media. Schuif gratis en vrijblijvend aan, wanneer het jou uitkomt!
‘Maar’ twee dagen Modefabriek, en zoveel om wijzer van te worden. Daarom hebben we een paar must sees uitgelicht:
MF TALKS
VICE // CONTENT MATTERS door Perre van den Brink
Zondag 22 januari: 11.45 - 12.15 / Maandag 23 januari: 12.30 - 13.00
Perre van den Brink, Head of Content bij VICE Media Benelux - en oprichter van menswear label Tratlehner - host een interactieve Talk over het belang van content bij het bouwen van je merk of onderneming.
MILLENIALS // THE SHOCK OF THE NEW door trendwatcher David Shah
Zondag 22 januari: 12.30 – 13.45 / Maandag 23 januari: 14.00 – 15.15
Reserveer een ruim uurtje in je Modefabriek-planning voor de weergaloze Trend Talk van de internationaal actieve trendwatcher en topspreker David Shah, over millenials. Leer wat deze nieuwe generatie beweegt, en wat die millenials teweeg brengen. ‘Get ready for a whole new way of doing things!’
HOSTED BY DAILY PAPER met Hussein Suleiman & friends
Maandag 23 januari: 10.30 – 11.30

Wat is het succes van new kids on the block als Daily Paper? Om te beginnen weten zij een ultieme mix van on- en offline beleving te creĂ«ren. En, dit doen ze niet alleen, maar zo veel mogelijk met elkaar. Tijdens dit uur bespreken Hussein Suleiman (co-founder Daily Paper) en friends hun inzichten en ervaringen, ter lering en vermaak.
SUNDAY BEST // IDENTITY MATTERS door Liam Maher & Ouigi Theodore
Maandag 23 januari: 11.45 – 12.15
Mode en de manier waarop we ons kleden is niet zomaar een optelsom van trends, het kan ook - nog steeds - echt iets vertellen over waar je vandaan komt en waar je thuis hoort. Liam Maher van Denham en Ouigi Theodore van The Brooklyn Circus - uitgenodigd voor het District C stijlplatform Sunday Best - laten zien hoe zij authenticiteit en ambacht levend houden in hun historisch verankerde mannenmode.
WINTER SCHOOL
TECHNOLOGY IN FASHION // INNOVATION IS THE AMBITION door Pauline van Dongen & Anne Marie Commandeur
Maandag 23 januari: 10:30 – 12:30
Ontwerpster Pauline van Dongen pioniert al sinds haar afstuderen met de integratie van ‘tech’ in haar mode. Samen met trendanalist
Anne Marie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam laten zij zien dat dit al lang geen gimmick meer is, sterker nog, de ontwikkeling staat op het punt booming business te worden. ‘Wearable technology is here to stay’.
HOW TO... BECOME A BREAK AWAY SUCCESS IN FASHION door Marian Wigger & Hussein Suleiman
Maandag 23 januari: 13:30 – 15:30
Marian Wigger (Turnover, Zenggi, TRVL DRSS) ontving in 2003 de Grand Seigneur, de meest prestigieuze oeuvreprijs in modeland Nederland. En de in Somalië geboren Hussein Suleiman zag zijn lifestyleblog Daily Paper uitgroeien tot een schoolvoorbeeld- succesvolle modeonderneming. Wat is hun verhaal? Welke keuzes hebben zij gemaakt en welke belangrijke lessen geleerd? Dit is de masterclass voor iedereen die op het punt staat zijn of haar eigen avontuur in mode te beginnen!
Knowledge is the new black in onze competitieve arena, en wetenschappers zijn het erover eens: er is geen betere manier om je licht op te doen dan aan den lijve, in real time en face to face.
Voor meer informatie en high-res beelden kunt u contact opnemen met:


Farah van der Zijden
Julisa Doa Morsi 

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: