Miljonairsfair 2009 VIP geopend door Sarah Ferguson Amsterdam


Dit keer weer eens een uitnodiging ontvangen voor de 8ste editie van de Miljonairsfair.
Ik verwacht een hoop BN'ers, limousines en drukte. Elk jaar heeft Yves het weer moeilijk, Odette van YGM moet op het laatste moment altijd weer iemand teleurstellen, omdat je echt alleen kaarten kan krijgen op uitnodiging. Iedereen mag nu eindelijk die oude stoffige smoking en galajurk uit de kast halen. Een stressmoment. Alle glamourvrouwen vragen zich af? Wat moet ik nu weer aan vanavond? Snel rondbellen, op internet kijken, vriendinnen advies vragen, of nog beter bij een couturier langsgaan, bijv. Marlon Borgschot in de PC Hooftstraat. (www.marlonborgschot.nl)
En uiteraard wil je natuurlijk niet dat je iemand anders tegenkomt die exact dezelfde jurk aan hebt, want dat is toch echt not done! Mijn oplossing is, koop iets in het buitenland! Mijn zwarte zijde jurk kwam uit Bali, precies: one of a kind.

De mannen waren ook dit keer allemaal netjes in smoking. Hier en daar betrapte je enkele heren in kostuum en dames in cocktail. Ach wat maakt het uit.
Het is immers een wonder dat Nederland zich enigszins uitslooft voor zo'n event. Het blijft toch 1 van de grootste events waar je gezien mag worden. Kijken en bekeken worden, daar draait het om. En natuurlijk netwerken. Veel zakelijke mensen komen er om een hapje, drankje en wellicht een deal te scoren. Dit keer vond ik het wel anders dan voorgaande jaren.
De rij op de rode loper was stukken minder. De wegen waren tsjokvol door het slechte weer. Dus iedereen was wel “fasionable late’. Verder was de opening iets minder spannend dan vorig jaar. Sarah kwam op het podium en kreeg wat pittige vragen: Waarom ze de Miljonairsbeurs wil openen? Wat ze met luxe heeft, dat ze eigenlijk niet meer kan betalen? En brutaal als Yves was, vroeg hij of ze single was. Ze gaf volmondig toe en tevens liet ze zich ontvallen dat ze op zoek was naar een rijke man met humor, goodloking en tegen camera's kon. Oke Sarah keep on searching, want zo een droomman wil iedereen wel, is hard 2 find...

Vervolgens sloeg ze keihard op de gong en opende hiermee de VIP beursavond. In haar mantelpakje stak ze er maar armoedig van af, zeker in tegenstelling tot Pamela Anderson die vorig jaar een super act was. Ook kon je voor mijn gevoel vorig jaar over de hoofden heen lopen, terwijl er dit jaar voor mijn gevoel minder mensen waren. Het leek rustiger, ingetogener veel relaxter. Geen wilde feesten. Hoewel DJ Jeroen Post vorig jaar de publiekstrekker was, leek het of dit jaar Mentol Theo ' to much' was voor de stijve doelgroep. Verder was Jackies Hotel natuurlijk the place 2 be. Bomvol. Hier en daar gingen wat eigenwijze glamourgirls en boys roken. Tsja een echte miljonair trekt zich natuurlijk niets aan van het rookverbod. Hij betaalt als het moet, ter plekke de geldboete en laat zich niet koeioneren door een uitsmijter. Verder kon ik niet echt veel nieuws ontdekken qua standhouders. Al met al was het wel weer het feest van het jaar. Je kijkt er naar uit, de voorpret is er, en uiteindelijk kun je moe en voldaan naar huis. Dit keer werd ik heerlijk naar huis gereden. Voor een miljonair is een feest pas geslaagd als je tevreden in je bed ligt, waarbij je genoten hebt van een leuke en vooral gezellige avond!

De komende vijf dagen kunnen bezoekers van de Miljonair Fair zich baden in weelde op de beurs, met luxe artikelen zoals sportauto's, jachten, juwelen en kunstvoorwerpen. Kijk ook op miljonairsfair.nl


Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: