EUROPESE STERRENCHEFS VERZAMELEN IN DE ALGARVE VOOR GOURMET CULINARY EXTRAVAGANZA







Oktober 2016 – Echte foodlovers weten dat eten op niveau in de Algarve eerder regel dan uitzondering is, maar daar wordt nu nog een schepje bovenop gedaan. De Europese top van Michelinsterrenchefs verzamelt zich van 29 t/m 31 oktober in Zuid-Portugal voor de 'Gourmet Culinary Extravaganza', hét culinaire event van het jaar. Het Conrad Algarve Hotel wordt drie dagen lang een verzamelplaats van gastronomisch talent, waar elf topkoks een unieke mix brengen van smaken, technieken en culinaire finesse, dat alle zintuigen zal doen prikkelen.


Naast chefs uit Portugal, Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Egypte, is ook Nederland vertegenwoordigd. Jacob-Jan Boerma, driesterrenchef van De Leest (Krasnapolsky) en Sidney Schutte, tweesterrenchef van Librije’s Zusje (Waldorf Astoria) in Amsterdam, reizen eind oktober naar de Algarve om bezoekers van de eerste editie van het Gourmet Festival te laten proeven van hun kunsten.

  

Conrad Algarve als culinair centrumDe Culinary Extravaganza vindt plaats in het Conrad Algarve (onderdeel van Hilton), één van de populairste vijfsterrenhotels van de Algarve, prachtig gelegen in Quinta do Lago. Het hotel heeft zeven restaurants en bars, waarvan Gusto het paradepaardje is. Dit Mediterraanse restaurant van driesterrenchef Heinz Beck is bekend in heel Portugal. Ook Antonio Lopes, hoofdsommelier van het Conrad Algarve en dé Portugese wijnexpert, speelt een belangrijke rol op het festival. Hij is verantwoordelijk voor de gehele wijnselectie, die uiteraard perfect aansluit bij de gerechten.

Van zevengangendiner tot BBQ BrunchDe Gourmet Culinary Extravaganza bestaat uit vijf events, waarbij de opening plaatsvindt op zaterdag 29 oktober in restaurant Gusto. Sidney Schutte (Librije’s Zusje), Roel Lintermans (Les Solistes, Berlijn), Matt Tebutt (Schpoons and Forx, Bournemouth) en Heinz Beck (Gusto) creëren samen een onvergetelijk zevengangendiner (€195 pp). Uiteraard worden hier de beste Portugese wijnen bij geserveerd.
De zondag begint met een ‘informele’ BBQ Brunch (€95 pp). Chef-kok Joe Barza (Conrad Cairo) laat in restaurant Dado zien én proeven waarom de Libanese keuken momenteel zo geliefd is. ’s Avonds is het partytime, tijdens de Underground Culinary Extravaganza (€195 pp). Het exclusieve diner, waar alle chefs aan meewerken, gaat gepaard met live entertainment en vormt het hoofdevent van het festival.


De derde Gourmet-dag begint op maandag 31 oktober met de Pasta Party (€95 pp). Tijdens deze Italiaanse lunch in restaurant Gusto genieten gasten van de beste antipasti, pasta en pizza, uit handen van Gusto-chef Heinz Beck, tevens chef van het befaamde driesterrenrestaurant La Pergola in Rome. Het afsluitende event is wederom een zevengangendiner inclusief Portugese wijnen (€195) bij Gusto, een samenwerking tussen topkoks Claude Bosi (Hibiscus, Londen), Paolo Casagrande (Lasarte, Barcelona) en Heinz Beck.

De vijf verschillende events zijn los van elkaar te boeken en te bezoeken, zowel voor hotel- als niet-hotelgasten van het Conrad Algarve. Meer informatie en ticketverkoop: www.conradhotels.com/algarve en www.desirefestival2016.com


Farah van der Zijden 
Julisa Doa Morsi 

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: