Sprookjesjurken van Michael Barnaart van Bergen




In de Mesdag balzaal van het Hilton hotel The Hague heeft designer Michael Barnaart van Bergen zijn knitwear en couture collectie voor zomer 2012 laten zien. De balzaal werd speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een sprookjesbos, alwaar de salonpresentatie plaats heeft gevonden.

Collectie
Voor de knitwearcollectie liet de ontwerper zich inspireren door het strandleven in de jaren ’20 van de vorige eeuw. De collectie bestaat uit zomerse jurken en elegante jumpsuits, gecompleteerd met flaphoeden, aangevuld met enkele zomerse outfits voor heren. De collectie, die uitermate geschikt is om te dragen naar het werk, maar tevens subliem is naar een feestje of op het strand, zal vanaf voorjaar 2012 online verkrijgbaar zijn via www.michaelbarnaartvanbergen.com

De couturecollectie van Michael Barnaart van Bergen vormt een eigentijdse interpretatie van het sprookje La Belle au Bois Dormant (Doornroosje). Het kleurgebruik en de silhouetten van de collectie zijn gebaseerd op Middeleeuwse wandtapijten. “Het naiëve perspectief, de pierige vormen, platte vlakken en het grote gebruik van kleuren heeft mij geïnspireerd tot een collectie die oogt als een idyllische kijkdoos die vanavond tot leven kwam,” aldus de Haagse modeontwerper. De couturecollectie bestaat uit kleurrijke jurken met abstracte dessins, pofmouwen, strapless japonnen en bloemcorsages. De collecties werden tijdens de presentatie - evenals vorig jaar - gecompleteerd met hoeden en fascinators, ontworpen door hoedendesigner Berry Rutjes Jr.

Hommage
Hommage is een collectie jurken geïnspireerd op bekende kunstwerken en is speciaal voor de tentoonstelling Mode Kunst in het Gemeentemuseum Den Haag en de Museumnacht Den Haag ontworpen. Deze collectie is in de etalages van de Bijenkorf te bezichtigen en online verkrijgbaar. Tijdens de Museumnacht op 3 september a.s. wordt de Hommage collectie tevens in het Gemeentemuseum tentoongesteld en is er een expositie in Panorama Mesdag met de couturecollectie die vanavond werd getoond.

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: