Tip: Oud & Nieuw party als n hertogin bij THE Duchess Amsterdam




THE DUCHESS viert 2016 'grand en chic' in het hart van Amsterdam


Ik was dit weekend bij mijn favoriete restaurant THE Duchess. Waarom? Eten is subliem. Sfeer is top! Service & hospetility geweldig. Je waant je in  buitenlandse sferen maar dan in Amsterdam, het voelt als New York of London. De ambiance is internationaal. Ik geniet van elk gerecht op de kaart. Ieder gerecht is een smaakexplodie met de 'chocolade bal' als eindtraktatie! 
Wat leuk dat ze nu ook n oud&nieuw party geven. Dat wordt chic feesten het nieuwe jaar in!




Dit jaar vierde Amsterdam de entree van nieuwe adellijkheid tijdens de openingsavond van THE DUCHESS. Het prestigieuze culinaire concept introduceert Amsterdam aan de elegantie van klassieke gastvrijheid, Weense grandeur en de subtiele smaken uit Zuid-Frankrijk. Oprichter en creatief achter THE DUCHESS is ‘serial-entrepreneur’ Yossi Eliyahoo; “De race voor kwaliteit heeft geen finish en THE DUCHESS verhoogt hierin de standaard.” 
THE DUCHESS cuisine
THE DUCHESS, geïnspireerd door de pracht en eminentie uit het tijdperk van de Belle Époque, huisvest zich in één van Amsterdams best bewaarde historische panden, de voormalige KAS Bank en het nieuwe W Hotel Amsterdam. De pracht van de originele ornamenten, hoge plafonds en de accenten van goud en marmer, maken THE DUCHESS tot een luxe toevluchtsoord in het bruisende hart van Amsterdam. Geheel in lijn met het weelderige decor liet THE DUCHESS zich inspireren door lichte en geraffineerde smaken uit Zuid-Frankrijk en Italië, beter bekend als de ‘Nouveau-Niçoise Cuisine’. De beste lokale producten zoals artisjok, courget, citroen, olijf, tomaat, truffel en een variatie van zeevruchten, vlees en verse pasta’s, vormen samen een lichte frisse en verfijnde cuisine. Alle smaken bij THE DUCHESS worden zorgvuldig bereid in een handgemaakte Molteni keuken, met daarin haar zeer exclusieve THE DUCHESS Table, waaraan de gasten omringd worden door chefs die hun kunst beoefenen.
Zoals men kan verwachten van Britse nobiliteit, speelt de afternoon tea een prominente rol bij THE DUCHESS, inclusief ‘Alice in Wonderland’ charme door de overdaad aan theekopjes, theepotten en taartplateaus. De extravagante displays presenteren een rijke variëteit aan niche patisserie en scones, geserveerd met signature marmelades. Trouw aan het koninklijke karakter van THE DUCHESS wordt de afternoon tea geserveerd met één van de vele theemelanges of, zoals het een ware royal betaamt, met een bijzondere champagne. 
THE DUCHESS dranken
Een scherpe selectie punch en enkele creatieve variaties op de ‘French and Savoy Apéritif’ zijn volledig geïntegreerd met de ‘dining experience’. De cocktailkaart bestaat uit een evenwichtige selectie van vergeten cocktails uit de hoogtijddagen van de cocktail in de roerige jaren twintig en dertig. Een unieke wijnkaart sluit geheel aan bij THE DUCHESS cuisine door een selectie van de meest exclusieve wijnen en champagnes van over de hele wereld.
Het interieur bij THE DUCHESSTHE DUCHESS is gevestigd in het hart van Amsterdam, op slechts een steenworp afstand van het Paleis op de Dam. Het gebouw, de voormalige KAS Bank, ademt een rijke historie. Met hoge plafonds, indrukwekkende gebrandschilderde ramen en vele originele elementen, vond THE DUCHESS hier een passend verblijf.
THE DUCHESS raakte geïnspireerd door de ‘Grand Brasserie’ en de historie van de voormalige bank, en heeft dit samengesmolten met haar eigen excentrieke karakter. Zo is het weelderige eigentijdse interieur perfect in balans met de elegantie en verfijning van een ver koninklijk verleden, en met het comfort en intriges van onze tijd. De overweldigende centrale hal met haar hoge, versierde glazen plafond, de zwarte en marmeren details, de prachtige handgemaakte vloertegels en de houten kozijnen, zorgen er allen voor dat gasten zich meteen op hun gemak voelen.
Het pand is niet langer een exclusief domein, maar een plek van de stad, die de grote waarde van eenvoudige dingen erkent en bewijst dat het verleden en het heden meer samen kunnen doen dan naast elkaar bestaan; ze kunnen elkaar verrijken. De buitengewoon bijzondere ‘tea lounge’, met uitzicht over de Singel, is een knipoog naar de ‘Alice in Wonderland tea party’ met een overvloed aan thee potten, thee kopjes en taart plateaus. Het ontwerp, door internationaal gerenommeerd en bekroond architectenbureau BARANOWITZ + KRONENBERG, ademt de luxe van vervlogen tijden.

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: