Tony Cohen showt tijdens AFW de nieuwe vrouwen en mannenlijn spring 2016

Photo credits:  Jeroen Snijders














Amsterdam 10 juli 2015 Op vrijdagavond 10 januari toonde Tony Cohen tijdens de 23e editie van de Mercedes-Benz Amsterdam FashionWeek de Spring/Summer 2016 collectie van TONYCOHEN. Voor zowel zijn vrouwen- als mannenlijn ging Tony Cohen back to square one.
 
SS16  - BACK TO SQUARE ONE

Een broeierige show met ondefinieerbare ondertoon, een stroom van muziek begeleidt modellen gehuld in prachtige designs over de catwalk. Een collectie waarbij ontwerper Tony Cohen terug is gegaan naar square one. Terug naar de kern,  binnen zijn bedrijf maar ook in zijn ontwerpen. Opvallend in deze collectie is een wat rechter silhouet en vierkante vormen die meerdere ladingen dekken, in zowel de kleding als accessoires. Een mooi gegeven is de oneindigheid in zijn ontwerpen, waarbij de tinten zwart en wit, goud, crème en groen gecombineerd worden met grafische motieven. Deze motieven komen voort uit artisanale borduursels, veelal handgemaakt. Echt craftmanship. “Een samensmelting van het artisanale en een cleane, abstracte wereld” aldus Tony Cohen. Twee indrukwekkende collecties voor de vrouw en man die hun ware aard durven te tonen aan de buitenwereld en daardoor krachtig in het leven staan.
 
Ook introduceert de show van vandaag een nieuwe ontwikkeling in het aanbod van Tony Cohen. Vanaf heden zal de commerciële damescollectie niet langer de naam 2LOVETONYCOHEN dragen, maar worden ondergebracht onder de naam TONYCOHEN. Hiermee zal zij onderdeel worden van de luxere hoofdcollectie, samen met de mannencollectie. De Tony Cohen Atelier lijn die op de catwalk wordt geshowd zal vanaf september voor het eerst verkocht worden in Parijs. Back to square one met de focus op het high-end segment.  

KID FROM THE 70'S & 80'S
Tony Cohen is een kind van de jaren 70/80 en groeide op in Amsterdam. Zijn oma had haar eigen verkoopplek met vintage items op het Waterlooplein, een grote outdoor vlooienmarkt waar ook veel kleding werd verkocht. De kledingstukken met hun diversiteit aan prints, materialen en kleuren uit deze periode, maar ook de sfeer en het gevoel zijn eigenlijk altijd van invloed op de ontwerpen van Tony.

FIORUCCI MADE ME HARDCORE
Het Italiaanse modelabel Fiorucci werd in 1967 opgezet door Elio Fiorucci. Zijn eerste winkel in Milaan introduceerde de stijlen van Swinging London en Amerikaanse classics zoals het t-shirt en de jeans. In de late jaren ’70 en begin jaren ‘80 veroverde hij New York met zijn winkel ‘daytime Studio 54’. Deze hotspot trok trendsetters aan van Andy Warhol tot de jonge Madonna. ‘Fiorucci made me hardcore’, videomateriaal afkomstig uit deze tijd, heeft ook als inspiratiebron gediend voor deze collectie. De ontwerpen in Tony’s SS16 collectie weerspiegelen het natuurlijke en vrije gevoel dat in dit beeldmateriaal naar voren komt.

OVER TONY COHEN
Al op jonge leeftijd vormden fashion en design belangrijke elementen in het leven van Tony Cohen. In 2005 werd met couture collecties zijn label TONYCOHEN gelanceerd. In vijf jaar tijd behaalde dit label een internationaal succes, waarop zij in 2010 hun vijfde collectie vierden op de catwalk van Bryant Park tijdens de New York Fashion Week. In hetzelfde jaar zag Tony een nieuwe kans in de fashion markt en lanceerde hij een commerciële lijn: 2LOVETONYCOHEN. In 2014 startte Tony zijn mannenlijn TONYCOHEN MAN. Sinds 2012 showt Tony Cohen weer op Amsterdamse bodem, maar zijn labels groeien nog steeds op internationaal niveau. In juni lanceerde Tony Cohen dan ook een nieuwe webshop. Met de show van SS16 wordt terug gegaan naar de essentie en zal 2LOVETONYCOHEN worden ondergebracht onder de naam TONYCOHEN. Vanaf september zal de geshowde Tony Cohen Atelier lijn voor het eerst in Parijs verkocht worden.

Meer informatie: http://www.tony-cohen.com/
Deze show werd mede mogelijk gemaakt door NIVEA Black & White Deodorant, in samenwerking met de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: