ELLE Style Awards: Tjitske Reidinga werd beloond met Personal Style Awards



Gisteravond ging ik door de sneeuw en vrieskou naar Muziekgebouw het IJ in Amsterdam wegens uitnodiging voor de ELLE STYLE awards. Mijn auto helemaal op volle toeren qua verwarming, want niets zo erg als bevroren aankomen op een leuk mode event. De dresscode was Musical, kleurrijk en een hoofddeksel! Ik kon nog net de baret opdoen van mijn vriend. Daar aangekomen, kon ik meteen naar binnen doorlopen, zonder lange wachtrij, gelukkig. In die vrieskou wil je niet buiten staan met je naaldhakken in de sneeuw. Hoewel het binnen ook best koud was, was de sfeer goed! Een grote opkomst van mode-minnend Nederland.

Tsjitske Reidinga werd beloond met de Personal Style Award en volgt hiermee onder anderen Halina Reijn, Carice van Houten, Hadassah de Boer en Valentijn de Hingh op.
Ze heeft een heel eigen en onderscheidende stijl. Ouderwets, maar met een moderne twist. Clean, maar heel vrouwelijk”, somt ELLE-hoofdredacteur Cécile Narinx de redenen van het modeblad op om actrice Tsjitske Reidinga, de prijs toe te kennen. „Maar bovendien: ze is heel consistent in haar stijl. Ze kleedt zich niet alleen goed op de rode loper, maar ook daarbuiten. En dat is voor Nederlandse begrippen bijzonder: vaak kleden sterren zich alleen voor op de rode loper, nemen een stylist in de arm, en grijpen in het dagelijks leven maar net dat wat voor in de kast hangt.”

Zeker bijzonder in Nederland, als je bedenkt dat je ook door bepaalde weersomstandigheden gewoon anders moet kleden. Dan heb je even die dikke trui aan en wollen muts op met Uggs. Ook niet echt charmant. Afijn, ze is een terechte winnares. Leuke spontane vrouw en ze zag er stralend uit in haar goudgele lange jurk! Waarschijnlijk van Jan Taminau.

Farah van der Zijden
 

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: