Dr. Obagi, dermatoloog houd je huid gezond, jeugdig en stralend!

Dr. Obagi en Farah

Producten Zo Skin Health

Importeur JMC

Beautyjournalisten
Dr. Obagi Bevery Hills

Dr. Obagi
Juli 2013, Hilton Hotel Amsterdam

De landelijke persintroductie van de nieuwe huidproducten van Dr. Obagi werden onlangs succesvol gepresenteerd in het Hilton Hotel te Amsterdam. Alle beauty bloggers en beauty  journalisten in ruime getallen aanwezig. Dat is ook niet gek, als je bedenkt dat deze man een groot track record heeft op het gebied van huidverbetering.

Dr. Obagi was vanuit Beverty Hills overgevlogen om zelf de productlanceringen te introduceren.
Als je deze man ziet, geloof je je ogen niet. Hij is 70, maar ziet eruit als 55. Strak gezicht, zonder rimpels. Deze uit Syrië afkomstige dermatoloog en wereldwijd erkende autoriteit op het gebied van huidverbetering en -verjonging volgde zijn opleiding tot dermatoloog tijdens zijn diensttijd in de Amerikaanse marine. 

Hij opende een kliniek, the Obagi Skin Health Institute in de gouden driehoek van Beverly Hills, de plek waar hij het grootste deel van zijn onderzoek deed. Dit begon met de definitie van de eigenschappen van een gezonde huid, waarna hij bijna 10 jaren spendeerde aan onderzoek naar manieren om al deze eigenschappen te kunnen realiseren bij iedereen, ongeacht huidtype.

Eind jaren ’80 was het zover: Hij zette de dermatologiewereld op zijn kop door diepe trichloorazijnzuur (TCA) peelingen succesvol uit te voeren op de meest donkere huidtypen (Fitzpatrick VI!), keer op keer en zonder complicaties.

Het bedrijf dat hieruit ontstond groeide in de jaren ’90 explosief en werd het nummer 1 systeem voor huidverbetering in de “doctor’s office”. Dr. Obagi bleef echter niet op zijn lauweren rusten: De medische kant van zijn Healthy Skin-filosofie was een groot succes, maar nog steeds waren er talloze mensen, die dagelijks al hetgeen hun huid aandeden, dat juist averechts werkt op de gezondheid van de huid. In 2006 verliet hij Obagi Medical Products om zich op deze nieuwe uitdaging te storten. In 2008 was het zover en zette hij de wereld wederom op z’n kop: met de lancering van ZO Skin Health werd een niveau van huidverbetering met cosmetica bereikt, dat nog niet eerder was vertoond. En zoals de naam al zegt, volledig gebaseerd op het herstel van de gezondheid van de huid.

Gedreven door het succes van deze cosmetische lijn, die inmiddels in een groot deel van de wereld al verkrijgbaar is, stelde Dr. Obagi zich een nieuwe uitdaging: Een medische lijn, waarbij het gebruik van medicijnen tot een minimum is beperkt. Geholpen door enorme sprongen in aflevertechnieken, lanceerde hij in 2012 tijdens de jaarlijkse AAD-meeting ZO Medical. En opnieuw schudde dermatologische wereld op haar grondvesten. Resultaten vergelijkbaar met het nog steeds leidende Obagi Nu-Derm System werden behaald, echter ZONDER gebruik van enig medicijn!

Het mag duidelijk zijn dat Dr. Zein Obagi een passie heeft voor de huid, die heel ver gaat. “When it’s about skin, I have in over 30 years never compromised.”, is een uitspraak van hem die zeker van toepassing is. Het advies dat daarop volgt, is zeker de moeite van het opvolgen waard: “And neither should you!”.

Het mooie is nu dat ik volgend jaar zelf zijn methode ga toepassen. Ik heb last van huidpigmentatie met mijn olijfkleurige huid. Mede door mijn zwangerschap, maar ook door mijn huidtype. Vooral de zon maakt het erger. Ik smeer mijn gezicht al in met factor 50plus! Volgens Dr.Obagi moet je jezelf ook lekker op je gezichtshuid klappen elke ochtend. De diepere huidcellen eens lekker wakker schudden! Want dat doen zijn producten ook! Hoe ouder je huid wordt, hoe luier de cellen en minder collageen het aanmaakt. De producten van Dr. Obagi zijn niet zomaar te gebruiken. Alleen te verkrijgen via cosmetische artsen of klinieken. Bijvoorbeeld  bij Stephan Marks http://www.kveg.nl
in Amsterdam. Je huid raakt namelijk eerst geïrriteerd, gaat vervellen en daarna komt er een babyhuidje... Geduld, doorzettingsvermogen, tijd en geld zijn wel de investeringen voor zo´n mooie huid. Uiteraard onder goede begeleiding! Mijn advies, begin er niet zomaar aan, maar laat je huid eerst goed analyseren onder een vergrootlamp bij de klinieken die met zijn producten werken, want elke huidtype is anders en vergt een specifieke en op maat gesneden aanpak!
DE 5 STAPPEN NAAR ANTI VEROUDERINGS GEZICHTSHUID! ZO SKIN HEALTH LEVEL 2
1. Exfolaiting Cleanser. Haalt alle onzuiverheden weg en maakt je huid goed schoon
2.Sunscreen en Primer SPF30, altijd, elke dag! Ook al de zon niet schijnt!
3.Dagcreme, Ossential Daily Power Defense
4. Nachtcreme, Ossential Growth factor Serum
5. 1 x per week Peeling Exfolaiting Polish
 
Alle producten en informatie is te verkrijgen via www.obagi.nl  en  www.zoskinhealth.nl
De importeur is www.jc-imp.nl

 

Farah van der Zijden
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: