Vrolijkheid alom tijdens de modeshow van Spijkers en Spijkers




Amsterdam, 13 juli 2012 – ‘I am in training, don’t kiss me’, dat is de titel van de vijfde SIS by Spijkers en Spijkers collectie die het Arnhemse ontwerpersduo vrijdag 13 juli presenteert aan de (inter)nationale pers en het Nederlandse modepubliek. De S/S 2013 collectie die wordt geshowd op de Amsterdam Fashion verwijst met de zo herkenbare grafische Spijkers en Spijkers elementen naar de surrealistische fantasiewereld van het circus uit de jaren Twintig van de vorige eeuw.

Frivole silhouetten en panterprints
De SIS S/S13 collectie is een vrolijke en dromerige collectie waarin strepen, driehoeken, cirkels en ruitmotieven verwijzen naar het bonte gezelschap van clowns, trapeze artiesten, koorddanseressen en circusdieren. De frivole silhouetten van rokken, jurken en tops geven de collectie een nonchalante en elegante look. Fijne gestreepte breisels met contrasterende boorden worden afgewisseld met kleurrijke prints op zijde en katoenen voile. De vrouwelijke pakken uitgevoerd in linnen en katoen maken de collectie compleet en zorgen voor een zomerse combinatie van materialen. Het kleurenpalet beweegt van zoete pastels in de tonen rose, skin, lichtgeel en wit naar de meer primaire kleuren zoals rood, blauw, geel en groen. In combinatie met zwart blijven de primaire kleuren elegant en zijn ze terug te vinden in halflange avondjurken, jumpsuits en ringmaster jasjes. De verschillende grafische en figuratieve prints maken van het totaalbeeld een bont en kleurrijk geheel. Een opvallend onderdeel van de collectie zijn de figuratieve panterprints van spelende panters uitgevoerd op jeans en satijn.

Spijkers en Spijkers
Spijkers en Spijkers heeft sinds de oprichting van het label in 2000 een herkenbare en geliefde stijl die bekend staat om zijn grafische details en modernistische invloeden uit de jaren twintig. Deze periode is bijzonder geliefd bij de tweeling vanwege de grote vernieuwing in vormgeving, kunst en de maatschappelijke veranderingen. Voor Spijkers en Spijkers is dit het tijdperk waarin hun muzen zijn geboren: onafhankelijke vrouwen met een duidelijke eigen mening en stijl. Geïnspireerd door deze sterke persoonlijkheden vervullen Spijkers en Spijkers de rol van moderne suffragettes en geven zij vrouwen het zelfvertrouwen om te zijn wie ze willen.

SIS

Om hun visie op dit gegeven verder uit te dragen en toegankelijk te maken voor een breder publiek in zowel Nederland als het buitenland, lanceerde het Arnhemse ontwerpersduo in 2010 de SIS lijn. De tweede lijn bevat dezelfde elementen als de voor Spijkers en Spijkers zo karakteristieke stijl en vormt zo een juiste aanvulling op het hoofdlabel.

Over Spijkers en Spijkers
Tweelingzussen Truus en Riet Spijkers volgden de opleiding modevormgeving aan ArtEZ en de masteropleiding aan het Fashion Institute in Arnhem. Zij wonnen diverse prijzen voor hun individuele en gezamenlijke werken. Medio September verschijnt de Spijkers en Spijkers collectie S/S 2012 op de catwalk in Londen.

Website

De vernieuwde website is vanaf vandaag online.

www.spijkersenspijkers.com

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: