Karssenberg - Greidanus modeduo, verrast het modepubliek met buitengewone show!








Amsterdam, Fashionweek 12 juli 2012.

CloudScape is de nieuwste collectie van het duo KARSSENBERG - GREIDANUS

dat zich inmiddels al vier jaar profileert als een vernieuwend en verrassend modelabel. In al hun ontwerpen komt de visie tot uiting dat kleding ook heden ten dage nog de oerfunctie uitoefent, namelijk bescherming tegen de elementen van natuur en maatschappij. In CloudScape is dat toegespitst op de protectie tegen water.

De collectie is opgebouwd uit regenjassen en jassen waar de groteske mouwen  van opvallen. Ze zijn gemaakt van half doorschijnende plastics en glasachtige materialen die worden gecombineerd met tricot en zijde. Het zijn als het ware luchtbellen die daaronder zomerjurken omhullen. De zomerjurken zijn wikkels om het lichaam, one-size-fits-all.

Alle kledingstukken bevatten tactiele details van leer en metaal, de uitgesproken trademarks van KG. De grote mouwen en nauwsluitende lange rokken resulteren in een V-silhouet. Non-kleuren worden afgewisseld met heldere kleuren. Het is allemaal zachter, vrouwelijker dan wat we van ze gewend zijn.

Cloudscape: een buitengewone show, waarin de imaginaire ruimte van het individu centraal staat, modellen verpakt in bellen, een symfonie van druppels en regen. Een heerlijke show om naar te kijken. Wellicht niet draagbaar voor iedereen, maar zeer verrassend en inspirerend.

Farah van der Zijden.

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: