Epoque SS 2012 en Edith & Ella SS 2012 bij AIFW






De Deense ontwerpster Line Markvardsen showde tijdens de Amsterdam International Fashion Week de Epoque SS 2012 collectie en de Edith & Ella SS 2012 collectie. Haar allereerste catwalkshow was een instant hit onder de Amsterdamse fashion crowd.

Desert Goddess: Epoque SS 2012

Roodgouden strepen kleuren de lucht boven het gouden zand. De woestijnhitte barst van de zoete geuren van exotische spijzen, vruchten en verre streken. Van oase naar oase trekt langzaam de kleurrijke en stoffige stoet handelsreizigers, hun kamelen bepakt met aromatische kruiden en hun gezichten gericht op de verte.


Epoque's SS 2012 collectie is geïnspireerd op het kleurenpalet van de woestijn. Laidback, clean cut, op en top vrouwelijk en comfortabel. De nudes, aarde- en zandtinten worden afgewisseld met kraakhelder wit, broeierige metaaltinten, sophisticated zwart, speelse polkadots en een verticaal lijnenspel. Ceintuurs benadrukken de taille, pailletten en subtiele V-halzen zorgen voor een sexy touch. Luchtige volumes komen onder andere terug in jumpsuits, blouses, jurkjes en enkellange jurken. De collectie is compleet met speelse shorts, shirts en rokjes.


Sassy Sailor Girl: Edith & Ella SS 2012

Een knipoog naar snoepkleurtjes, verwenstoffen en vrouwelijke silhouetten. Van M&M's en sailor chic tot de zijden kleren van de Chinese keizers. Beleef een flasback naar vergeelde jaren '70 foto's gemengd met cheeky details als kersjes en geblokte prints. Zomerse stoffen als chiffon, zijde, katoen en canvas zijn de basis voor de zomer. It's all about feminine fun!

Edith & Ella's SS 2012 collectie bestaat uit drie onderling te combineren thema's. Het felle color blocking met bruin, hardroze en turquoise zorgt voor een je ne sais quoi-gevoel. Nonchalant uit de kast getrokken of juist heel slim gematcht? Vestjes en truitjes doen het perfect met kokerrokken, taillebroeken en dé hit van 2012: wijde pijpen. Thema twee is in geel, oranje en bruin sexy '70 chic verantwoord. Dat gebeurt in vrouwelijke blouses, speelse zomerjurkjes en playsuits. Details zijn onder andere bloemenprints, polkadots, horizontale strepen en opvallende kraagjes. Het herkenbare blauw, rood en wit is de onmiskenbare drie-eenheid voor de sailor girl look. Die zie je vooral terug in de snoeperige jurkjes, grote knopen en matrozenkragen.

Line Markvardsen: “Het belangrijkste is dat je vrolijk wordt van de collecties. Kleur roept een geluksgevoel op, daarom zijn er zo veel verschillende kleuren in alle collecties verwerkt en zo weinig zwart. Juist met het regenachtige weer buiten zorgt dat voor een broodnodige en instant glimlach.”

De AIFW show van Edith&Ella is mede mogelijk gemaakt door Volvo Cars Nederland.

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: