Janice Jazz 2010 collection…een groot succes!

Amsterdam, 31 maart 2010 - Met de suitenummers 108, 109 van het Amsterdamse College Hotel als decor, presenteerde designer Janice gisteren zijn Jazz F/W 10 collectie. Ik werd ter plaatse gefêteerd op een keur aan smaakvolle tableaux vivants van vrouwen die zich opmaakten voor een avondje uit, een businessmeeting hielden en zich voorbereiden op een shopmiddag. Alles geheel in zijn ‘Jazz’ stijl...het stijlbeeld, de geuren en de muziek, elk onderdeel vormde een perfecte harmonie met de voorgestelde ambiance.

Geïnspireerd op een levensstijl waarin muziek en kracht samenvloeien liet Janice mij meedansen op het ritme van zijn ontwerpen. Meer dan ooit stond de eigentijdse vrouw in al haar schoonheid centraal, waarbij innerlijk en uiterlijk elkaar op speelse wijze versterken. Met donkere tonen als zwart en blauw als uitgangspunt laat Janice een rijk, vrouwelijk modebeeld zien met stoer, rauwe details.

Teruggrijpend op het feit dat hij naast zijn werkzaamheden als ontwerper ook aan het roer staat van een vooraanstaand confectie productiebedrijf, laat hij design en ouderwets vakmanschap versmelten tot een exclusieve prêt- à – porter collectie.
Inmiddels worden de collectie van deze eigenzinnige ontwerper binnen talloze luxe boetieks met succes verkocht, waarbij hij de regel handhaaft dat er van ieder ontwerp maximaal 100 stuks verkrijgbaar zijn, waardoor hij een zekere mate van exclusiviteit weet te garanderen.

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: