De Amsterdam International Fashion Week werd spectaculair geopend door Spijkers en Spijkers

De AIFW werd gisteren feestelijk geopend door het ontwerpersduo Truus en Riet Spijkers.
Zij tonen hun tweede lijn, SIS by Spijkers en Spijkers.
En ik was erbij, door een uitnodiging van  het hoogstaand PR bureau Begeer & Blaak www.begeerblaak.com

Door het motweer was het lastig om op tijd te komen, gelukkig had iedereen daar last van, dus werd de show ook verlaat. Tsja in Nederland gaat iedereen langzamer rijden, als het regent...
Omdat de Fashion Week in de Westergasfabriek gehouden wordt, werd ik heel chic gebracht vanaf de parkeergarage naar de ingang met een dik uitgeruste Volvo V60. www.volvo.nl
Valet Parking is dus keurig geregeld, want je wilt natuurlijk niet met je High Heels een eind gaan lopen.

Bij binnenkomst was het al behoorlijk druk, met BN-ers o.a. topstylist Bastiaan van Schaik, model Sylvia Geersen, Stacey, en Federic van der Wal. Vooral Frederic blijft een mooie dame, die vol passie over haar bloemenzaak vertelt. Ook was de internationale modepers aanwezig en alle andere mode liefhebbers. De catwalk was helemaal achter, dus het was gauw doorlopen en op mijn plek gaan zitten. Ik was niet de enige. De opkomst was reuze en de zaal zat bomvol. Nieuwe sponsoren zoals hoofdsponsor Vodafone en Albert brengt natuurlijk ook weer relaties met zich mee.

In ieder geval zaten de fashionistas frontrow, de modepers, en kon de show beginnen. Spijkers en Spijkers trapt de show af met de collectie  ‘Bain du Soleil’ en is de derde collectie van SIS by Spijkers en Spijkers. Een echte ready to wear collectie, die duidelijk de nieuwe trend colourblocking voor volgende jaar zomer laat zien.


1920's Inspiratie

De jaren 1920 hebben opnieuw bewezen een onuitputtelijke bron van inspiratie te zijn voor Truus en Riet Spijkers. De SIS S/S12 collectie is een collectie met grafische elementen, strepen, stippen en zigzag motieven. Geïnspireerd op summersports en Olympics. Van badgasten aan de Franse kust tot Olympische wedstrijdzwemsters.

Boulevards, palmstranden, zon, zee en water

De collectie roept beelden op van boulevards, palmstranden, zon, zee en water.
Met nonchalante en soepele silhouetten, zomerse beelden van ondeugende dames in badpakken en elegante driekwart avondjurken in midnight blue met diagonale 'Bain du Soleil' prints voor een avond in de stad. De materialen zijn licht en luchtig, zoals katoenen voile, crêpe de Chine, katoenen chambray jeans, ringspun katoen en linnen jersey. Het kleurenpalet beweegt van zongebleekt, wit, rose, pistache, lila en ecru naar meer heldere en zwoele kleuren zoals amber, parkiet groen, nachtblauw en zwart. Het geheel wordt ondersteund door een verscheidenheid aan grafische en figuratieve prints.


SIS Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers hebben sinds de oprichting van het label in 2000 een herkenbare en geliefde stijl. Een stijl die bekend staat om zijn grafische details en bijzonder kleurgebruik. Rebellerend tegen de stereotype ideeën over wat vrouwelijk is, richt het ontwerpersduo zich tot de zelfbewuste en moderne vrouw die graag de regels van haar sekse wil herzien.

Zie ook hun eigen website


www.spijkersenspijkers.com



Over Spijkers en Spijkers

Tweelingzussen Truus en Riet Spijkers volgden de opleiding modevormgeving aan ArtEZ en de masteropleiding aan het Fashion Institute te Arnhem. Zij wonnen diverse prijzen voor hun individuele en gezamenlijke werken. De afgelopen seizoenen showde het duo haar hoofdlijn Spijkers en Spijkers in Milaan en London. Een overzicht van hun werk wordt momenteel tentoongesteld in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem van 06 mei tot en met 16 oktober 2011. Medio september verschijnt de Spijkers en Spijkers collectie S/S 2012 op de catwalk in Londen.

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: