PERSOONLIJKE REVIEW: ALPENWELT RESORT : TOTAAL CONCEPT VOOR ELK WAT WILS



My Alpenwelt Resort 

Met eigenaresse Susi 

De receptie Alpenwelt Resort

Ski lift Koningsleiten

Hannes en Susi, Conchita en Farah 

Me en my lovely dochter 

reisschema voor de trein

dag 1 : ready for dinner 

Kinderen meer dan welkom, eigen kinderopvang 

Natuurlijk ben ik geslaagd in hun modewinkel!

Radio interview met eigenaar Hannes en Conchita van Rooij 

Beroemde Sushi-ALT 

Uitzicht Spa en Wellness

De italiaan in tha house!

Lekker dineren 

Lunch at the top of the mountain ! 

Indoor Zwembad

Room with a view

Prachtig meer 

Bekende Turkse Influencers

Privium Lounge


DAG 1 Video My Alpenwelt Resort





Dag 2: Video Spa en Welness 




Dag 3: Video Ski in en Ski out







MY ALPENWELT RESORT Persreis van 30 maart tot 1 april 2023.

Wat een leuke uitnodiging om als Luxury Lifestyle- en reisblogger uitgenodigd te worden voor een persreis. I Feel Blessed en Lucky om mijn passie voor reizen en passie voor contentcreatie & bloggen te combineren en mijn volgers te inspireren, informeren en misschien zelfs te activeren om ook veel van de wereld te zien, want je leeft maar één keer! Deze keer heb ik mijn lieve, creatieve tienerdochter meegenomen en mijn vriendin en tevens zakenvrouw Conchita van der Rooij, een TOP advocaat. Website Conchita van Rooij
Als fervent reiziger en hotelkenner c.q. hotelspotter en als business-owner & hoofdredacteur van platform & online magazine: budgetdesignhotels.com ben ik altijd op zoek naar de beste hotelervaringen.

Hierbij zal ik hier mijn persoonlijke review geven van het luxe Alpenwelt Resort in Oostenrijk. Verder heb ik veel beelden toegevoegd, dus die spreken voor zich. De video's heb ik gemaakt op dag 1, 2 en 3.

  • de reis naar het resort
  • een warm welkom in de lobby en introductie van de hoteleigenaren Hannes en Susi
  • dineren in het resort
  • de gastheer en de gastvrouw van het resort Hannes en Susi 
  • de sfeer in het resort 
  • Spa & Welness in het resort
  • Voor elk wat wils 
  • Mijn conclusie over Alpenwelt Resort

ALPENWELT RESORT: VOOR ELK WAT WILS

Fanatieke skiërs en snowboarders, Spa & Wellness-liefhebbers, jonge gezinnen, feestbeesten, vriendengroepen, foodlovers (die meer willen dan standaard pizza en pasta) en als laatste festivalgangers. Voor al deze reislustige types is er plek in dit resort.

REIS NAAR HET RESORT vanaf Amsterdam
Je reist naar Innsbruck en in mijn geval ging ik via Privium Lounge (zodat je geen wachtrij heb tijdens inchecken, want tijd is het grootste luxe die je kan hebben..) en ik vloog rechtsreeks via Transavia. Vanaf daar namen wij 'businessbabes with glamour' een taxi naar het treinstation in Innsbruck (kosten ongeveer €20). Daar aangekomen boek je een ticket (kosten ongeveer €10 per persoon) naar Zell am Ziller. Zie ook het reispapiertje (als afbeelding). Je moet overstappen op Jenbach. Het is ongeveer 40 minuten met de trein en je moet één keer overstappen. Het kan even zoeken zijn omdat je goed op de stationsplatformen moet kijken welke richting je op moet lopen. Zeker als je veel bagage hebt, zoals wij, kan dit wat lastiger zijn. Je kan ook een taxi nemen naar het hotel vanaf Innsbruck alleen bent je dan 150,- kwijt. Gelukkig was er een lift op het perron, zodat we naar de overkant konden. Vervolgens stond er een shuttle voor ons klaar in Zell am Ziller. Dan duurt het ongeveer 30 minuten met de auto naar de top. De chauffeur reed met één hand aan het stuur door de scherpe haarspeldbochten naar boven, maar deze ervaren autorijders kennen dit stukje berglandschap als geen ander.

AANKOMST LOBBY
In de lobby werd ik heel hartelijk ontvangen door onze persdame Steffi en kreeg ik meteen een welkomstdrankje uit hun eigen wijnkelder. Die smaakte echt heerlijk, een lichte roze bubbel! De hoteleigenaren Hannes en Susi zijn een getrouwd stel met drie zonen. Het is een erg aangenaam koppel dat spontaan en vriendelijk op ons reageert. Ze praten makkelijk over alle faciliteiten en vertellen veel over het hun onderneming My Alpenwelt Resort, een totaalconcept in de hotelaccommodaties. Ik heb nog een aparte blog gemaakt, waarbij ik Susi, de eigenaresse, apart heb geïnterviewd over hoe en waarom zij het hotel heeft overgenomen van haar ouders.

DINNEREN IN ALPENWELT RESORT
Tijdens onze eerste avond in het resort hebben we gebruik gemaakt van het buffet. Het was even zoeken waar het restaurant was, omdat het hoofdgebouw van het hotel ergens anders staat en er steeds iets tegenaan is gebouwd. Maar na dag 1 wist ik alles wel te vinden. De kaart van het buffet bood voor ieder wat wils: vlees, vis en vegan. Ik ging voor de vegetarische burger en die smaakte erg goed! De bediening deed zijn best, maar het kwam wel voor dat we langer moesten wachten, voordat ons glas werd bijgeschonken en ze wisten niet altijd meer wie wat dronk. Dat leek mij ook lastig met een groep van 24 reisjournalisten aan een lange tafel, die allemaal zeer welbespraakt zijn.

GASTHEER EN DE GASTVROUW HANNES EN SUSI
Wat een geweldige gastheer en vrouw heb ik ontmoet.Hannes en Susi waren enorm vriendelijk en gastvrij naar ons toe. Het was bijzonder dat ze bij mij en Conchita aan tafel kwamen zitten, zodat je ook echt een band met ze kon opbouwen en alles 1 op 1 kon vragen. Dit soort persoonlijke aandacht is echt een meerwaarde voor elk hotel! We komen zelfs met onze foto op de Wall of Fame te staan..-) Ze hebben echt oog voor hun publiek en ook naar hun personeel zijn ze zeer oplettend. Die beschouwen ze meer dan personeel. Als je bij My Alpenwelt Resort gaat werken, voelt het echt als een hechte familie, waarbij Susi en Hannes je zoveel mogelijk steunen zowel zakelijk als privé.

DE SFEER IN RESORT 
De sfeer in het resort is goed, vooral door gastheer Hannes en gastvrouw Susi. Hun gastvrijheid laat je echt op je gemak voelen. Ook de andere gasten, vooral Nederlanders, zijn gezellig en vriendelijk als je ze in de wandelgangen tegenkomt. Toen wij er waren, was het niet druk en hadden we de hele Spa & Wellness voor onszelf. Wat een luxe!
We kwamen een aantal Nederlanders tegen die met een bedrijfsuitje in het resort waren. De eigenaresse van een M&A kantoor vertelde dat er voor haar personeel altijd wat te doen is. Fanatieke skiërs kunnen hun hart ophalen met de hoogte van dit resort (2000 km) en de ski-in-ski-out faciliteiten, en als je niet kunt skiën, kun je genieten van de Spa/Welness of lekker wandelen in de bergen of het dorpje. Wil je gezellig lunchen, dan blijf je hier genieten van het uitzicht. En wil je stappen en après-skiën, dan is dit de 'place-to-be'! Dit bedrijfsuitje ging helemaal los tijdens de Hannes-ALT Après-Ski bar. De eigenaresse danste op de bar en de jongere party-animals gingen helemaal los. Het Alpenwelt Resort is dus ook een mooi resort voor vrijgezellenfeestjes, vriendenfeestjes, jubilea, kortom als groepsuitje kom je hier wel aan je trekken. Het is een clubresort waar je niet weg hoeft om vertier te zoeken. Zonder de rustzoeker te verstoren, omdat de 'gebouwen' zo ver van elkaar afstaan dat je geen geluidsoverlast hebt. Het ligt dichtbij bij Gerlos, een bekend skidorp voor Nederlanders, daar kun je nog doorstappen als je wilt...

SPA EN WELNESS IN RESORT 
Het Spa en Welness gebouw staat helemaal aan de linkerzijde van het resort (of begin als je aankomt). Het heeft ook een eigen ingang, zodat alleen welness liefhebbers ook een dagje sauna kunnen doen. Via het hotel kun je ook naar binnen, alleen loopt je wel gedeeltelijk door de lobby naar binnen. Je hebt natuurlijk wel je 'hotekamer-doorpas' nodig. Het mooie ervan is dat je prachtig uitzicht hebt en je heel private voelt, want het glas aan de buitenkant is zonwerend en geblindeerd! Er zijn iets van 6 sauna's waarvan 2 Finse. De sauna met het mooiste uitzicht, daar zat ik het meest. Verder een prachtige infinity pool, die echt heel groot was. Verder een speciale relax-kamer met een zoutstenen muur en de mogelijkheid om massages te bestellen (tip: de Hotstone massages), heb je genoeg mogelijkheden om te ontspannen. Ook is er een 'stro-bed', waterbedden en hang-relaxstoelen beschikbaar. Al met al kom je er uitgerust uit!

EINDCONCLUSIE: VOOR ELK WAT WILS 
Het Alpenwelt Resort is een totaalconcept waar alles wat je maar kan wensen voor een onvergetelijke vakantie binnen handbereik is! Of je nu met je gezin op pad bent, met vrienden of romantisch met je geliefde, hier vind je voor elk wat wils.

Stellen met jonge kinderen kunnen genieten van de uitgebreide kinderopvang, terwijl fanatieke 'dispuutgenoten' met ervaren ski-ervaringen direct vanuit het hotel de lift in kunnen stappen en rond 15.30 uur weer terugkomen om te dansen in de Hannes Après-ski bar. Het feest gaat daar tot in de late uurtjes door, met bekende DJ's die de sfeer nog verder verhogen.
En als je na al dat dansen honger hebt, hoef je niet ver te zoeken. Bij de beste Spaanse kok kun je 's ochtends een versgemaakte omelet bestellen met alles erop en eraan: kaas, spek, peper en nog veel meer. Na het ontbijt kun je een verfrissende duik nemen in het grote infinity pool of heerlijk ontspannen in een van de 6 sauna's, waarvan er één speciaal is uitgerust met een zoutstenen muur die goed is voor je longen. En als je behoefte hebt aan wat extra ontspanning, boek dan een heerlijke hotstone massage.

Maar dat is nog niet alles: het Alpenwelt Resort heeft ook een 'stro-bed', waterbedden en hang-relaxstoelen waar je heerlijk in kunt wegzakken. En voor de lunch kun je terecht bij de beroemde en enige sushi-bar in de omgeving, waar ze het beste stukje vlees serveren van de beste gemasseerde koe voor slechts 200 euro.

Luxueuze suites bij Alpenwelt Resort **** 
Al deze luxe en meer weten luxe vakantie liefhebbers te vinden, waaronder welgestelde business-owners en een succesvol Nederlands ondernemersgezin dat in de juwelenhandel zit. Zij logeren graag in de extra grote familie-suites nummer 5, waar je met 2 tot 3 gezinnen kunt verblijven. Het penthouse biedt een adembenemend uitzicht en als kers op de taart mag je je huisdier (hond of kat) meenemen!

Kortom:
Het Alpenwelt Resort is de ideale plek voor een luxe en uitgebreide vakantie waar gezelligheid bovenaan staat. De eigenaresse Susi heeft gelijk als ze zegt dat hospitality samen met de gasten wordt gedaan. Ga het zelf ontdekken en geniet van een onvergetelijke vakantie!

Totaalconcept Alpenwelt.net resort My Alpenwelt Resort

Last Minute nog een Paasweekend weg? Dansend op een TOP DJ Festival in the Mountains?

Nu een unieke afsluitende festival check voor meer informatie check My Alpenwelt Resort


Farah van der Zijden 
Luxury & Lifestyle & Travelblogger 

















Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: