FOTO REVIEW: LUXE Ebner's Waldhof Am See (Salzburg) een reis vol ontspanning en verwennerij en adembenemend uitzicht





































Januari 2023

Een winterbestemming vol ontspanning en verwennerij in Hotel Ebner's Waldhof (4-sterren)

Afgelopen week mocht ik deelnemen aan een persreis naar Ebner's Waldhof Am See. Ik ben gek op reizen waarbij ik mijn geest en lichaam volledig kan ontspannen en ik kan je wel vertellen dat het hotel een geweldige plek is om tot rust te komen en jezelf eens goed te verwennen. Helemaal als je met je partner wilt 'opladen' en helemaal tot elkaar wilt komen, zonder verplichtingen, zonder kids, zonder werk gewoon ultiem relaxen en je 'couple goals' weer even doorneemt met zijn tweeën. Bij ons was het de "Dry January". En daar waren we maar al te trots op, om zelfs in dit verleidelijk hotel ons vast te houden aan ons non -alcoholic regime.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door het personeel van het hotel. Het gebouw zelf is prachtig, gelegen in een rustige omgeving met een schitterend uitzicht op de bergen aan de rivier. Met de Golfclub Waldorp (9 holes) op steenworp afstand. Het interieur in de kamer is niet hyper modern, maar wel sfeervol, en straalt vooral comfort uit.

Kamer & Room with a View

Onze kamers waren enorm ruim (een separate slaapkamer en eigen woonkamer) en van alle gemakken voorzien. Ik kan je wel vertellen dat het bed er ontzettend comfortabel uitzag en dat ik heerlijk heb geslapen. De badkamer was ruim en modern, met een douche en een ligbad waar je helemaal tot rust kon komen. Ik miste hier eerst een haarddroger en de badjassen en slippers, maar gelukkig werd die meteen bezorgd met slechts 1 telefoontje naar de receptie. De service is top! Het lopen naar je kamer vanuit de receptie is wel even zoeken. Het is een enorm gebouw cq hotel dus je 'verdwaald' makkelijk als je niet goed kijkt naar de verdiepingen en gangen. Want er is door de familie behoorlijk uitgebreid in de jaren met nieuwe ruimtes en verblijven tegen het originele gebouw. Waar je nog een mooie glaskoepel hebt. Gelukkig hadden we het na 1 dag wel door. In onze kamer was het uitzicht adembenemend mooi! Ik kon er echt van genieten en uren naar kijken. Wat is het toch mooi om de rivier te zien tussen de grote bergen. Het heeft iets Magisch.

Dit Magische gevoel komt omdat we verbleven aan de mooiste meren van Salzkammergut: Fuschlsee. En wat is er nu beter dan verblijven aan de oever van dit meer, omringd door een schilderachtig landschap van bergen en meren? Hotel Ebner's Waldhof am See****s biedt precies dat.

SPA & Welness bij Ebner's Waldorf Am See is ultiem relaxen: Me-Time!

Het hoogtepunt van ons verblijf was zonder twijfel de spa. Het wellness-centrum van het Ebner's Waldhof hotel is uitgebreid en biedt tal van mogelijkheden om te ontspannen. Zo zijn er verschillende sauna's, 'opgietingen '(echt een aanrader) een stoombad, een ontspanningsruimte en een groot binnenzwembad met een prachtig uitzicht op het meer. Ik heb echt genoten van de sauna's en het stoombad, waar ik volledig kon ontspannen en tot rust kon komen. Ook hebben we een massage gehad in de spa, wat een heerlijke ervaring was. De masseuse was zeer professioneel en we voelden ons volledig ontspannen na de behandeling. Ik kan je zeker aanraden om een behandeling te boeken in de spa tijdens je verblijf.

Diepe ontspanning en rust en Joga of

Het is een geweldige ervaring om jezelf eens lekker te laten verwennen. De familie Ebner hecht al sinds lang veel belang aan een verantwoord en spaarzaam gebruik van hulpbronnen. Als gast kun je dan ook met een gerust hart genieten van het verwarmde buitenzwembad. In Ebner's Waldhof mag het echt me‑time zijn. En wanneer 's avonds in de Gütl Stub'n het 5-gangenmenu met eersteklas ingrediënten wordt opgediend, is jouw vakantiegeluk compleet. Misschien sneeuwt het buiten terwijl je dineert bij kaarslicht in het gezellige restaurant. Aan het einde van een winterdag aan de Fuschlsee wacht in de nieuwe SeeBar nog een afzakkertje, een goed gesprek aan de bar, een paar bladzijden lezen in je lievelingsboek of gewoon een goed glas wijn als afsluiter van de dag.

Actief in de winter op jouw manier

Voor de sportieve gasten zijn er bij het hotel verschillende activiteiten mogelijk, zoals langlaufen op de mooiste hoogteloipen van het Salzkammergut bij Postalm, waar Ebner's Waldhof am See als lid van "Cross Country Ski Holidays" ervaren gidsen en professionele uitrusting ter beschikking heeft. Maar maak je geen zorgen als je geen topsporter bent - het uitproberen van langlaufen is ook mogelijk. Je kunt ook je rondjes trekken voor de deuren van het hotel of een bezoek brengen aan het langlaufdorp Fuschl. En voor wie liever wandelt in de winter, bieden de gidsen van het hotel winterwandelingen aan naar idyllische landschappen rondom Fuschlsee. Zelf hebben wij zelf de koets-tocht gedaan met raspaarden en wagen! Superleuk om te doen. Prachtig om het hele meer te zien en te fotograferen. Je kunt zo fantastische foto's maken van de omgeving.

Smullen van lekkernijen en gezellig samenzijn

Naast het sporten en ontspannen, biedt Ebner's Waldhof am See ook genoeg mogelijkheden om lekker te eten en gezellig samen te zijn. Ook op culinair gebied werden we in de watten gelegd. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen naar de Waldhof Alm, waar Irmi altijd lekkere versnaperingen klaar heeft staan. Hier kun je rodelen, ijsstokschieten en snow tubing uitproberen en genieten van heerlijke Oostenrijkse gerechten zoals Kasnocken, Brettljause en Kaiserschmarrn met pruimencompote. En 's avonds in de Gütl Stub'n het 5-gangenmenu met eersteklas ingrediënten proeven! Dat smaakt! Het ontbijtbuffet was uitgebreid en gevarieerd, met verse broodjes, beleg, fruit en yoghurt.

Tijdens ons verblijf hebben we een rondleiding gehad van de vertegenwoordiger van de familie Ebner. Ook mochten we de familie zelf ontmoeten (de zusters) en we werden warm onthaald. Mijn foto's spreken voor zich.

Conclusie

Al met al kan ik zeggen dat ons verblijf in Ebner's Waldhof Am See echt geweldig was. Het hotel is prachtig gelegen, de kamers zijn ruim en comfortabel, de spa is uitgebreid en biedt tal van ontspanningsmogelijkheden en het eten is heerlijk. Ik kan dit hotel zeker aanbevelen als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie waarbij je jezelf eens goed wilt verwennen. Of je nu met je partner bent of alleen, het hotel biedt voor ieder wat wils voor o.a. actieve langlaufers, golfliefhebbers, culinaire lekkerbekken en feel-good lovers. De zomer is ook erg populair gezien de prachtige omgeving en het 'suppen' met je familie. Daarnaast ben je binnen 20 minuten bij Salzburg, de stad van Mozart. Op de site van het hotel vind je nog meer informatie en beschikbaarheid, wees er wel snel bij, want ook in de zomer is het uitermate populair!

Meer informatie op: https://www.ebners-waldhof.at/de

Farah van der Zijden


Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: