Masters EXPO 2021 (voorheen LXRY fair) in klein committee VERNISSAGE @HOTEL OKURA AMSTERDAM april 2021

MASTERS EXPO 2021 VINDT PLAATS IN AANGEPASTE VORM

De jaarlijkse premium en internationale zakenbeurs MASTERS EXPO (voorheen Masters of LXRY) vindt plaats
in aangepaste vorm. In april 2021
 wordt hiervoor het gehele Hotel Okura Amsterdam ingezet. Het gehele hotel zal omgetoverd worden tot een exclusieve en intieme ervaring op het gebied van kunst, horloges, juwelen, fashion, food, mobility, wellness, investments en design. Samen met 30 nationale- en internationale merken is gekozen voor deze unieke stap. CEO Yves Gijrath van Masters HQ licht toe: “Sinds 2002 organiseren wij nationale- en internationale
beurzen van grote omvang. De continue onzekerheden rondom COVID-19 hebben ons doen besluiten dat het onverantwoord en vooral onverstandig is om de grootse opzet van MASTERS EXPO 2020 plaats te laten vinden”. De financiële en gezondheidsrisico’s tijdens vooral de opbouw, waar normaal gesproken 2.000 medewerkers bij betrokken zijn, zijn simpelweg te groot. Daarnaast is de 1,5 meter regel te rigide om het unieke karakter van MASTERS EXPO volwaardig uit te voeren.

MASTERS EXPO 2021 zal in haar huidige vorm en nog grootser van opzet weer terugkomen. Gijrath: “We hebben de afgelopen maanden intensief overleg gehad met honderden bedrijven uit ruim 20 branches. Iedereen voelt zich senang bij dit besluit. Door de unieke samenwerking met Hotel Okura Amsterdam hebben we een mooi alternatief gevonden. We vinden het belangrijk voor de gehele industrie om te laten zien dat onze branche een meer dan belangrijke en relevante kurk is waar de Nederlandse en Amsterdamse economie op draait. De gehele hotelindustrie piept en kraakt en ook de beurs- en evenementenindustrie staat voor enorm uitdagende tijden. Door ons gezamenlijk in te zetten voor een aangepast en kwalitatief hoogwaardig beursconcept hopen we een mooie bijdrage te leveren aan onze sector. We kiezen voor een aangepaste naam: “MASTERS VERNISSAGE”. Dit beursevent zal by invitation only zijn om volledige controle te houden op de uitdagende regels rondom COVID-19. De komende maanden zal er wekelijks gecommuniceerd worden over de ontwikkelingen rondom MASTERS VERNISSAGE. Gijrath: “Laten we met z’n allen hopen dat we in 2021 weer dat kunnen en mogen doen waar we als industrie zo goed in zijn: zakendoen, innoveren en de gasten mooie ervaringen geven”.

Farah van der Zijden 

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: