Succesvolle Chinese Nieuwjaar bij Gassan






























 Amsterdam, 9 februari 2016
Gisterenavond werd onder grote belangstelling het ‘jaar van de aap’ ingeluid. Ieder jaar organiseert Gassan in samenwerking met de Yip Group de feestelijke inluiding van het Chinees Nieuwjaar op de Dam in Amsterdam.



Ondanks de slechte weersomstandigheden wilde ik erbij zijn. Door de regen liep ik op het feest af! Wel lastig zo op de Dam lopen, waarbij je naaldhakken blijven steken in die kleine vierkante klinkers. Na het afsteken van honderdduizendklappers die kwade geesten verjagen, werd het nieuwe jaar ingezegend door een traditionele draken- en leeuwendans die alle toeschouwers voorspoed en geluk bezorgden. Het jaar kan dus goed beginnen voor mij, ik kreeg ook een geluksmunt die ik heilig in mijn portomonnee bewaar, voor die ene staatslot die ik ooit ga winnen.

Ondertussen kon ik mij vergapen aan de collectie in de winkel. Ik ben al fan van Choices by DL en heb al diverse varianten (oorbellen). Erg elegant & stijlvol. Voor elke look een andere kleur.
Andere merken in de feestelijke ingerichte vitrines waren: merken als Rolex, Chopard, Omega, Longines, Cartier, Jaeger-LeCoultre, Vacheron Constantin, Gassan 121 en vele andere.
Ondertussen werd ik verwend met heerlijke horse d’oeuvres en drankjes in de Chinese stijl.



De afterparty werd gehouden in de beroemde Majestic. Daar barstte het feest los met DJ Kelvin en Lange Frans. Iedereen de dansvloer op en het dak ging eraf. Kortom het was een gezellig feest met veel bekenden o.a. Annemarie van Gaal, Christine Kroonenburg, Netty van der Veer allemaal business babes pur sang.


Achtergrond Jaar van de Aap 

De verschillende dieren die ieder jaar symbool staan, hebben te maken met de Chinese astrologie. 2016 is het jaar van de aap. Karaktereigenschappen die bij dit sterrenbeeld horen zijn intelligent en energiek. Apen zijn ambitieus, kunnen ergens helemaal voor gaan maar verliezen ook snel hun aandacht. Daarnaast staan apen bekend om hun humor, al kunnen sommige grappen kwetsend zijn voor anderen. Een aap heeft veel energie en dat zal goed merkbaar zijn in 2016. Al in het begin van het jaar van de Aap kunnen er op het wereldtoneel verrassende wendingen plaatsvinden die niemand aan zag komen.

Het jaar van de Aap kan in veel opzichten dramatisch zijn. Investeerders hebben stalen zenuwen nodig want de fluctuaties zijn sterk. In eerdere Aapjaren gingen studenten de straten van Parijs op, ontstond de Poolse solidariteitsbeweging en braken er rellen los in Los Angelos. Ook dit jaar van de Aap zal geschiedenis schrijven.

Innovatie en snelle ontwikkelingen

Het jaar van de Aap stimuleert nieuwe ideeën en binnen bepaalde bedrijfstakken kunnen we veel innovaties verwachten. Met name binnen de wetenschap en de technologie zullen nieuwe zaken zich snel ontwikkelen. In het vorige jaar van de Aap, 12 jaar geleden, werd Facebook gelanceerd waarmee het verschijnsel 'sociale media' ontstond. Ook in de ruimte kunnen we ongekende ontwikkelingen verwachten, er wordt veel nieuwe kennis over het heelal vergaard.

In een Aapjaar worden vaak ook trends gezet, dus ook qua fashion en levensstijlen zijn er switches te verwachten. De grillige aapenergie zal helaas ook tot uiting komen in nieuwe natuurrampen waardoor er meer aandacht zal komen voor de klimaatverandering. Ook op politiek vlak kunnen er rampen ontstaan, mensen willen gehoord worden en sommige groeperingen laten hun ideeën gepaard gaan met aanslagen.

Persoonlijk
Op het persoonlijke vlak biedt het jaar van de Aap vooral heel veel kansen en ondernemingszin. Het raakt ons potentiëel en zorgt bij velen ook voor spirituele groei. Wat je aandacht geeft groeit, dus benut je talenten en draag bij aan een mooiere wereld!


Farah van der Zijden


KUNG HEI FAT CHOI! = Happy Chinese New Year

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: