Badgley Miska modeshow glitter and glamour bij opening AIFW 2009


De 11e editie van de Amsterdam International Fashion Week is glamarous geopend met een spetterende openingshow. Niemand minder dan Badgley Mischka die het spits af mochten bijten. Het Amerikaanse ontwerpersduo toonde hun cruise-collectie 2010. Het mag bijzonder genoemd worden dat deze modeheren naar onze hoofdstad afreisden voor een show. Badgley Mischka laat normaal gesproken hun collectie namelijk zien tijdens de prestigieuze New York Fashion Week. Ook zijn zij al jaren zeer geliefd in Hollywood en worden onder meer gedragen door Jennifer Lopez en de Olsen-tweeling. Die laatste waren ooit zelfs de hoofdrol in een campagne voor het merk.

Prachtige stijlvolle, Hollywood-rode loper jurken waren er volop te zien. Zo waren er érge korte jurken en érge lange, bijvoorbeeld avondjurken met een sleep. Opvallend was ook dat de ontwerpers hun creaties lieten zien met de schoenen, sieraden, brillen en badpakken die hun label ook produceert. Het silhouet is simpel, gestroomlijnd en elegant. Ik zeg altijd, het is de stof die het model maakt... Precies de stijl waarmee het duo Mark Badgley en James Mischka beroemd is geworden.

Front row zaten niemand minder dan Ans Markus, Frans Molenaar, Mari van de Ven, Thijs Willekes, Inge Ipenburg en Lieke van Lexmond. Al met al vond ik het heerlijk om eindelijk in Nederland wat meer glamour en glitter te bewonderen. Waren we in ons dagelijks leven wat meer outspoken. Zou dat grijze weer in ieder geval opfleuren...

Farah van der Zijden
fotos So PR

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: