NIEUW: Eerste Champagnefestival - Fête du Champagne Rembrandtpark in Amsterdam


Ik als echte Champagne & bubbles liefhebber, kan niet wachten totdat dit nieuwe Champagnefestival in NL gaat beginnen. Ik ben helemaal dolenthousiast teruggekomen van een Champagneweekend op uitnodiging van Hatt & Soner champagne in La Douce France (Reims, Pleurs). Wat was dat Amazing & Erg romantisch, gezellig en leuk! Nu dus straks in NL een leuk event hierover.

WANNEER: 28 tot 30 juni in Rembrandtpark in Amsterdam
Want van 28 tot 30 juni 2019 staat in Amsterdam het eerste en fêtste Champagne Festival van Nederland op het programma. Het Rembrandtpark in Amsterdam wordt omgetoverd tot een Frans boers romantisch sprookje. Tijdens deze drie dagen in juni kunnen de de bezoekers verdwalen in alles wat met Champagnes, Crémants en wijn te maken heeft.

CHAMPAGNE
Meer dan 100 verschillende soorten Champagne, Crémant (mousserende wijn uit een ander gebied dan Champagne) en wijnen zijn er te proeven. Al vanaf €4,- per glas kan er genoten worden van een glas bubbels. Bij Fête du Champagne zijn de wijnhuizen in stijlvolle stretchtenten vormgegeven met ieder zijn eigen stijl. Van boetiek Champagnes (Champagne van kleine wijnboeren) tot aan bekendere Champagnehuizen zoals bijvoorbeeld Champagne huis Deutz. 

CRéMANT
Speciale aandacht is er ook geschonken aan CrémantDeze mousserende wijn is ruim vertegenwoordigd met uit iedere streek van Frankrijk een Crémant. Van Loire, Elzas, Bourgogne tot zelfs Bordeaux. Hierdoor kan iedereen kennis maken met Crémants. Behalve mousserende wijnen natuurlijk ook wijnExclusief op het festival gaat Fête du Champagne werken met wijnhuis Domaine de la Baume uit de Languedoc.

FRANSE GEWOONTES & TYPISCHE FRANSE MARKT
Om het geheel compleet te maken zijn er allerlei Franse elementen toegevoegd. Bezoekers kunnen zich vermaken met Petanque (Jeu de Boule), Franse Chansons, druivenstampen, Champagne quizzen en het sabreren van flessen bubbels. Op de Franse markt kan je je vergapen aan de typische Franse lekkernijen zoals Confit de Canard en (biologische) Foie gras. Het culinaire gehalte wordt nog eens gevoed door de aanwezige foodtrucks waar de mooiste Franse hapjes en gerechten worden geserveerd. Afsluitend wordt er natuurlijk gedanst tot de late uurtjes.

ORGANISATOREN
Voor de organisatoren Sebastiaan van Erne en Ivar Beukeboom (bekend van Amsterdam Wine Festival) gaat er een droom in vervulling. Toen we vorig jaar door de Champagnestreek reden en het bord “Route du Champagne” tegen kwamen ontstond het idee. Hoe fête zou het zijn als we in Nederland een festival zouden kunnen organiseren met Champagne in de hoofdrol. Het romantische beeld van de omgeving en de genuttigde glazen Champagne daarna bracht inspiratie. In datzelfde weekend werd Fête du Champagne geboren.

Sebastiaan vertelt: "De locatie in het Rembrandtpark heeft alles om er een romantisch Frans beeld te creëren. Gelegen aan een vijver met een grote open plek midden in een bosrijke omgeving. De zon heeft vrij spel terwijl de bomen voor verkoeling en sfeer zorgen. Daar komt bij dat de locatie goed bereikbaar is voor Amsterdammers en mensen buiten Amsterdam."

Tickets van €15,- inclusief coupe glas mousserende wijn en het glas mag je mee naar huis nemen.
Voor meer informatie: www.feteduchampagne.nl
Facebook: https://www.facebook.com/feteduchampagne
Insta: https://www.instagram.com/feteduchampagne

Ik ga zeker een kijkje nemen, zie je graag daar!

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: