Monique Collignon opent FashionWeek Nederland, met gerecyclede stoffen in Haute Couture collectie



Amsterdam, juni 2015 - Monique Collignon showt op de openingsavond van de Mercedes Benz FashionWeek in Amsterdam. Donderdagavond 9 juli toont zij, in de Gashouder, haar Haute Couture collectie winter 2015.

Wat deze couturelijn extra bijzonder maakt is dat Collignon, als eerste modeontwerpster ter wereld, stoffen van gerecyclede PET-flessen, afkomstig van Waste2Wear*, in haar Haute Couture collectie verwerkt. Uiteraard hebben deze stoffen de hoogstaande kwaliteit die nodig is voor Haute Couture.

De Couture Light collectie (ready-to-wear) voorjaar/zomer 2016 wordt ook tijdens dezelfde FashionWeek getoond, op zondag 12 juli. Zeventig procent van deze collectie is gemaakt van Waste2Wear stoffen, de overige stoffen zoals zijde en kant zijn ook eco-vriendelijk en verantwoord geproduceerd. De collectie is te herkennen aan het speciaal ontworpen ‘Green Carpet’ label.

Met beide collecties wil Collignon aandacht vragen voor het (plastic)afvalprobleem en een statement afgeven: Afval is immers afval als je er niets mee doet. Monique Collignon laat met deze twee collecties zien dat je mee kan helpen de wereld van plastic te ontdoen en er tegelijkertijd schitterend uit kan zien.

Over Monique Collignon

Monique Collignon heeft als missie: Empowering women. Zij hoopt dat als vrouwen een Collignon dragen dit hen extra kracht en zelfverzekerdheid geeft in al haar facetten. Elk ontwerp is herkenbaar door zijn elegante en vrouwelijke snit, is opvallend, stijlvol en ‘never out of fashion’.

*Waste2Wear heeft na zeven jaar testen nieuwe stoffen ontwikkeld met het karakter van onder andere zijde, welke hoogwaardig genoeg zijn voor de Haute Couture. Eén Couture Light (ready-to-wear) jurk is gemaakt van ongeveer 30 PET-flessen. Voor meer informatie: www.waste2wear.com



Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: