DETOX your garderobe met executive stijlconsultant Maitrie van het bureau RAMA MISIER.



Win een DETOX voor your garderobe

Maitrie Misier, uw executive styliste

Maitrie Misier checkt mijn garderobe en selecteert de juiste businesskleding


Ik blijk nog best veel geschikte businesskleding te hebben...


Farah in ‘softe/ business look


En dit is mijn powerlook


Dress 2 impress

'softe' look

Voor de vrijdagmiddag werkdag


Stoer en zakelijk tegelijk
 Wintertijd: dus DETOX je garderobe met executive stijlconsultant RAMA MISIER


Ik kwam Maitrie Misier tegen tijdens een netwerkevent van Maria Berkenveld van Brightideaz www.brightideaz.nl Maria Berkenveld is een geboren netwerkdame. Zij zorgt ervoor dat leuke business babes met glamour elkaar ontmoeten en met elkaar kunnen praten op een gemoedelijke manier - zonder enige vorm van verplichtingen. Via Maria kun je sparren met andere topvrouwen over de dagelijkse uitdagingen op je werk, maar uiteraard kun je het ook hebben over andere favoriete bezigheden zoals reizen, mannen, shoppen, shoppen en nog eens shoppen. 

Pfff… online shoppen
Maar, waar wanneer doe je dat? Wij drukbezette vrouwen, vaak working moms, klagen immers steen en been dat we nauwelijks tijd hebben om te shoppen. Natuurlijk is het handig dat je nu alles online kunt shoppen, alleen… ik ben de hele dag al online en dan ben ik blij als ik ’s avonds eindelijk mijn laptop dicht kan doen. Hoogstens scroll ik op de bank met een schuin oog nog even op mijn mobiel door Instagram, maar daar blijft het dan ook wel bij. Aan Facebook doe ik niet meer en natuurlijk kan ik webshoppen op mijn iPhone maar het ontbreekt me vaak aan de moed om iets te bestellen. Ik heb het een paar keer gedaan en vervolgens reed ik drie weken rond met vijf dozen van Zalando of een Bijenkorf op mijn achterbank. Met de intentie de dozen weer terug te sturen, maar vervolgens kwam het er maar niet van. En dan heb ik het nog niet eens over het printen van die retourformulieren en het checken of je je geld wel retour hebt ontvangen. Kortom: gedoe! Stress. En weer een ding op mijn toch al zo lange to-do lijst. 

Tips van de professional
Dus ik besloot het anders te doen en gedegen advies in te winnen bij een professional: executive styliste Maitrie Misier. Die ik dus sprak tijdens een netwerkevent. Met maar één doel voor ogen: miskopen voorkomen en direct kleding scoren die me past en goed staat. Het is niet dat ik kleding te kort kom. Want ik ben gek op mode, kleding combineren, passen en dus op 'old skool' winkelen. Vooral op reis slaag ik altijd goed in van die leuke, unieke boetiekjes. Op zakenreis heb ik ook alle rust om te passen en heb ik meer geduld. Anders dan thuis als ik met mijn twee meiden van drie en zeven op pad ben. Want ga maar eens in een pashokje staan met twee ongeduldige kids om je heen.

Visie Maitrie Misier
Maar terug naar Maitrie Misier. Zij werkt bij Executive Stylists, het eerste stylingbureau dat zich uitsluitend richt op het kleden en stylen van vrouwen in de politiek en in de top van het bedrijfsleven. Ze zijn gespecialiseerd in het in lijn brengen van de persoonlijke stijl en uitstraling van (zaken)vrouwen aan de top. Ze helpt succesvolle vrouwen bij het ontdekken van hun eigen, authentieke stijl en geeft zo een boost aan hun zelfvertrouwen en succes. Rama Misier gelooft dat elke vrouw er mooi uit kan zien en draagt daar vanuit haar expertise graag een steentje aan bij. Precies wat ik nodig had! Dus kwam Maitrie thuis bij me langs.

Een detox voor je garderobe
En Maitrie had goed nieuws voor me: volgens haar ben ik al prima in staat om kleding te combineren met de juiste exclusieve schoenen en accessoires! Ik heb een kledingkast vol mooie items van goede merken en in rijke stoffen die meerdere seizoenen mee gaan. Mijn garderobe past goed bij mijn sterke persoonlijkheid. Iets waar veel mensen van kunnen leren. Er viel daardoor niet veel te detoxen in mijn kledingkast. Maar ik deel graag de tips die Maitrie mij niettemin meegaf.

Tips van Rama Misier voor mij:
- meer basic witte en zwarte shirts met V of U-hals aanschaffen
- softe neutrale (pastel) bovenkleding in mijn winterkleuren toevoegen
- kiezen voor meer dessins in de bovenkleding
- nog een rok in één kleur aanschaffen
- ik ben een wintertype, dus heldere, coole kleuren passen goed bij mij

Om je look softer te maken, kun je de volgende algemene ‘regels’ voor ogen houden:
- vermijd coltruien
- laat meer huid (been, arm en hals) zien door te kiezen voor pumps in plaats van laarzen
- stroop mouwen op en knoop indien mogelijk de blouse wat meer open (geen decolleté)
- kies voor ronde dessins (zoals bijvoorbeeld bloemen of vlinders) voor een ‘lieve’ look
- kies voor blouses met ruches en ruffles
- vermijd stijve stoffen en kies voor soepel vallende stoffen in een zachte teint. 

Na consult handige persoonlijke online pagina
Supertips! Bovendien kreeg ik na Maitrie’s bezoek een persoonlijke pagina met een verslag –mét online shopping tips ter inspiratie. Zoals gezegd is online shoppen niet helemaal mijn ding, maar toch handig om te hebben. Weet je eenmaal je maat bij een bepaald merk, zit je goed. Shoppen is nu een ‘eitje’, dankzij Maitrie!

Shopping tips

Mijn oordeel
Ik kom regelmatig stylistes tegen en bezoek veel fashion party's. Maar je hebt toch meer aan een echt persoonlijk advies. De combinatie die Rama Misier biedt, advies vanuit je eigen kledingkast, vind ik erg waardevol. Aan de andere kant had ik gerichter advies willen ontvangen over wat kleding doet met je imago op de werkvloer op bepaalde momenten in je werk of carrière. Wat doe je bijvoorbeeld aan als je een belangrijke deal moet gaan sluiten? Of als je alleen in het gezelschap van mannen bent? Welke kleding past in een functioneringsgesprek met een van je werknemers? Of tijdens een creatieve brainstorm? Tips op dat gebied blijven welkom. Echter, dit advies geven Rama Misier graag bij een garderobe management waarbij zij bij verschillende situaties stijladvies geven.

Kleurgebruik
Kleur kan iemand vertellen dat de drager een timide persoon is of juist heel uitgesproken, iemand die zijn plek op de achtergrond prefereert of juist de spotlight opzoekt. Je ontvangt van Rama Misier een geheel op maat en persoonlijk advies, welke kleurtype je bent, en daarbij de juiste kleuren voor je garderobe.

Ben jij een zakenvrouw en wil je ook advies van deze executive top styliste?

Geef je op voor een gratis DETOX of MANAGEMENT garderobe advies!

Mail je naam en waarom je advies nodig hebt naar: info@ramamisier.com


Rama Misier kijkt dan ook naar wat kleur voor jou doet én vertelt je wat jij kunt afleiden aan de kleur die iemand draagt. Kleur vertelt namelijk of de drager een timide persoon is of juist heel uitgesproken. Zoekt iemand een plek in de achtergrond op of juist de spotlight? Je ontvangt van Rama Misier persoonlijk advies. Zij vertellen je welk kleurtype je bent en welke keuzes je kunt maken in je garderobe.
  
Gratis Executive Styling advies?
Mail naar: info@ramamisier.com

Kortom, als je ook zo'n waardevol advies wilt, like en deel mijn blog en mail naar info@ramamisier.com waarom jij deze detox verdient!
 

Wie weet ben jij straks de gelukkige winnaar!

Farah van der Zijden

Meer over Rama Misier

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: