MARTAN OPENT FASHIONWEEK AMSTERDAM MET DEBUUTCOLLECTIE












Sneak Peak Behind THE scènes




                                                 



                                           







MARTAN OPENT FASHIONWEEK AMSTERDAM MET DEBUUTCOLLECTIE
Op donderdagavond 26 januari presenteert het ontwerpduo Diek Pothoven en Luuk Kuijf onder de gezamenlijke naam MARTAN zijn debuutcollectie tijdens de openingsshow van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Geïnspireerd door verschillende wereldreligies en spiritualiteit vermengt MARTAN iconische visuele elementen zoals de religieuze spiraalvorm, de slang en de windsels van de tefillin (Joodse gebedsriem) in een kleurrijke collectie voor mannen en vrouwen, vol vernieuwende ideeën en uitgesproken silhouetten. 
Startpunt voor de collectie was de Bahá'í-tempel, een religieuze plek waarin iedere geloofsovertuiging en spiritualiteit mag worden uitgeoefend. Referenties aan elementen uit verschillende overtuigingen benadrukken de positieve kanten van spiritualiteit - een nieuw en optimistisch geluid in de huidige tijd waarin religie veelal verdwijnt of radicaliseert.
Over MARTAN 
MARTAN wordt gevormd door de talentvolle ontwerpers Diek Pothoven (1993, Amsterdam) en Luuk Kuijf (1990, Winterswijk). Beide studeerden in 2015 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. MARTAN is een samentrekking van de middle names van de ontwerpers Marten en Kristan. MARTAN geeft Pothoven en Kuijf het platform om hun creatief talent te presenteren – de aspiraties zijn multidisciplinair. Uitingen kunnen verschillende vormen aannemen, van tentoonstellingsontwerp tot product collaborations. 
#MARTANamsterdam



Farah van der Zijden,
Julisa Doa Morsi

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: