OFFICINE CREATIVE OPENT FLAGSHIPSTORE IN AMSTERDAM








Italiaans schoenenmerk Officine Creative opent de deuren van haar eerste flagshipstore in Amsterdam. De winkel, gevestigd aan prinsengracht 529 tussen de populaire 9 straatjes, biedt een breed aanbod aan handgemaakte dames- en herenschoenen, tassen en accessoires van het merk dat wereldwijd bekend staat om haar bijzondere en innovatieve leerbewerking. 
Officine Creative werd opgericht door de broers Roberto en Luca di Rosa. Zij zelf zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de herenlijn en de vrouwenlijn van het merk. Neef Paolo di Rosa ontwerpt en ontwikkelt de tassen en lederen accessoires. Het kloppend hart van het familiebedrijf is de artisanale werkplaats die al in 1968 werd opgericht in Montegranaro – een bergdorp in de Italiaanse Marken regio die bekend staat om zijn uitstekende schoenenproductie. 
Officine Creative concentreert zich op perfecte, met de handgemaakte schoenen en is een pionier op het gebied van leerbewerking. De hoogste kwaliteit leer ondergaat een unieke procedé. Was-, polijst- en verftechnieken zijn door de jaren heen verfijnd tot een uniek proces dat ze zelf omschrijven als “leather time machine”; de gebruikte technieken geven de lederen producten hun unieke patina en doorleefde uitstraling. In de huidige luxemarkt die wordt gedreven door industriële productie, zijn de handgemaakte schoenen met de specifieke, bewerkelijke look van Officine Creative bijzonder opvallend. 
Waar traditionele luxemerken kalfsleer gebruiken, kiest Officine Creatieve voor huiden van volgroeide dieren: buffel-, paarden-, kameel-, lama- of kangoeroeleer wordt bewust gekozen voor een meer doorleefd gevoel dat aansluit bij het product. Het warme en intieme winkelinterieur kenmerkt zich door gebruik van eikenhout en verweerd metaal. Officine Creative ziet iedere schoen als een uniek waardevol object om voor langere tijd te koesteren. De displays zijn daarom geïnspireerd op bankkluizen en geven de winkel een bijzondere look. Naast een uitgebreid assortiment van schoenen voor zowel dames als heren biedt de winkel ook accessoires als leren tassen en kleine lederwaren aan. Het aanbod wordt in december uitgebreid met een op leer geïnspireerd eau de parfum van Goti. Eigenaar en menswear designer Roberto di Rosa: “Officine Creative heeft haar succes te danken aan een handjevol landen, waaronder Nederland. Wij hebben een speciale band met Amsterdam, we houden van deze stad en kijken uit om de Nederlandse klant te ontmoeten.” 

Officine Creative Amsterdam bevindt zich in de Prinsengracht hartje amsterdam, nummertje 529. Ben je geïnteresseerd, neem vooral ook even een kijkje op de website www.Offcinecreativeitalia.com. 

Farah van der Zijden 
Julisa Doa Morsi  

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: