Fashionweek: Monique Collignon vraagt aandacht voor mens en milieu met The Conscious Collection




Modeontwerpster Monique Collignon showde afgelopen weekend haar Collignon The Conscious Collection Spring/Summer 2017 tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek in Amsterdam. Een duurzame ready-to-wear collectie. De modellen liepen op de swingende beats van een heuse live band die zangeres Maika begeleidde. Indrukwekkende visuals op een groot LED scherm maakten het geheel helemaal compleet.
  
Evenals bij de vorige twee collecties is ruim zeventig procent van The Conscious Collection gemaakt van Waste2Wear* stoffen. Ook de overige stoffen zoals zijde en kant en de details als knopen en ritsen zijn eco-vriendelijk en verantwoord geproduceerd. Een win-win situatie voor iedereen! Collignon neemt hierin als designer haar verantwoordelijkheid door gebruik te maken van deze mogelijkheden. “Ik sta niet alleen voor ‘Empowering Women’ maar voor ‘Empowering’ in de breedste zin van het woord. Het is belangrijk te weten waar we precies mee bezig zijn. Dat betekent dat niet alleen de meeste stoffen waarmee ik werk gerecycled zijn, maar dat ik ook bezig ben met de werkomstandigheden van producenten die bij mijn collectie betrokken zijn. Daarnaast draagt iedereen die een stuk uit The Conscious Collection koopt een steentje bij aan een beter en schoner milieu,” vertelt Monique enthousiast.

Met stijlen als Nautic Chic, Cruise Control, Flower Shower en Lace Seduction is The Conscious Collection voor volgend jaar zomer is een echte city lijn voor ieder moment van de dag. Alle items, in sprekende kleuren als kobalt, fuchsia, oranje en zoals men van Monique Collignon gewend is uiteraard zwart en offwhite, zijn goed met elkaar te combineren.

Er is veel gebruik gemaakt van details als grove metalen ritsen in goud en zilver, grote eyelets en lurex zonder overdadig te zijn. De uni’s, jacquards, maxi jurken en rokken zijn uitgevoerd in materialen als linnen, crêpe, organza en beeldschoon kant. Ook zijn er items van bonnetterie. In de zelf ontworpen bloemenprint is het Chinese teken van de Haan en het teken van voorspoed verwerkt. Ook de ‘Collignon’-print is terug van weggeweest en nieuw leven ingeblazen.

Naast het veelvuldig gebruik van Waste2Wear, is er voor het eerst gebruik gemaakt van handgeweven stoffen uit gerecycled plastic van Waste2Weave**. Een initiatief van Vision Textiles (Waste2Wear) en TARA, een Indiase organisatie die het levensonderhoud van miljoenen vrouwen die werkzaam zijn in de Indiase handweefindustrie probeert te verbeteren. De stoffen zijn speciaal voor deze collectie van Monique Collignon gemaakt.

Collignon The Conscious Collection S/S17 zit in het midden/hoogsegment en start bij € 79,-.
Over Monique Collignon
Monique Collignon heeft als missie: Empowering women. Zij hoopt dat als vrouwen een Collignon dragen dit hen extra kracht en zelfverzekerdheid geeft in al haar facetten. Elk ontwerp is herkenbaar door zijn elegante en vrouwelijke snit, is opvallend, stijlvol en ‘never out of fashion’. Ga naar
 * Waste2Wear® stoffen zijn geproduceerd uit gerecyclede plastic flessen. Waste2Wear® heeft na acht jaar testen nieuwe stoffen ontwikkeld met het karakter van onder andere zijde of crêpe. Eén kledingstuk is gemaakt van gemiddeld vijftien PET flessen (halve liters). Leuk detail: In ieder item staat hoeveel plastic flessen er gebruikt zijn. Kijk voor meer informatie op waste2wear.com


Farah van der Zijden
 

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: