Monique Collignon Couture Light, business babes ready to wear fashion















Monique Collignon showde tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek (januari 2016)  in Amsterdam haar Collignon Couture Light herfst/winter 2016: ‘The Conscious Collection’ - ready-to-wear is vertaald vanuit haar Haute Couture. Op hits van échte power vrouwen en dus business babes showden de modellen een ageless (tijdloos) en stylisch collectie. Klassiek met een knipoog, en altijd 'empowering women'!


De Couture Light najaarscollectie is übervrouwelijk met stoere accenten, gracieus, sierlijk met andere woorden 'cover yourself in style'. De kwaliteit van de collectie is luxe door de silk looks, crêpes, mooie bouclés, stretch satins en voiles, de meeste gemaakt van Waste2Wear* stoffen. Er is ook rijkelijk gebruik gemaakt van fake fur en fake leather, dat niet van echt is te onderscheiden. Alle items zijn ware musthaves!

De female business suits om eindeloos te combineren, of afzonderlijk van elkaar te dragen, zijn uitermate geschikt voor meerdere momenten: van een zakelijke tot feestelijke gelegenheid. De zeer uitgewerkte styles, zoals blazers, dresses en blouses zijn zowel body-shaped als lekker los vallend.

De collectie bestaat voornamelijk uit 'never out of style items'. “Slowfashion noem ik dat, vaak doe je na één of twee seizoenen je nog goede kleding alweer weg, omdat het 'uit de mode' is. Ik wil het gevoel en idee van slowfashion terug brengen in mijn collectie”, aldus Monique Collignon.

De Collignon Couture Light AW16 collectie zit in het midden-hoog segment en is de bekijken op www.moniquecollignon.com

Farah van der Zijden 

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: