The Queen of Fashion is back: Monique Collignon showt Haute Couture tijdens openingsavond FashionWeek


Fotograaf: Jeroen Snijders








Introductie van Waste2Wear stoffen in Haute Couture


Amsterdam, juli 2015 - Monique Collignon ontving gisteravond een staande ovatievoor haar Haute Couture collectie winter 2015. Het was een prachtige show. De modellen schreden vol power en in krachtige bewegingen over de catwalk van de Gashouder.


De inspiratiebron van deze Haute Couture creaties is mineralen. Een mineraal is een krachtige, natuurlijke stof en komt meestal voor in de vorm van een kristal. Aan diverse stukken is 250 uur gewerkt en in sommige rokken zit meer dan 60 meter stof. Alle applicaties zijn met de hand gemaakt en daarnaast zijn er meer dan 1000 ‘kristallen’ verwerkt, waarvan een groot deel Swarovski kristallen.


Wat daarnaast de couturelijn extra bijzonder maakt is dat Collignon, als eerste modeontwerpster ter wereld, stoffen van gerecyclede PET-flessen, afkomstig van Waste2Wear*, in haar Haute Couture collectie heeft verwerkt.


Tijdens de show schalde de opzwepende beats van niemand minder dan Tiësto door de speakers. Tiësto maakte speciaal voor Monique Collignon deze mix van zijn nieuwe album ‘Clublife vol. 4 New York City’. “Haute Couture en mijn muziek zou je misschien niet gelijk met elkaar linken, maar dat maakt het juist zo uniek. Het heeft de show van Monique een extra moderne twist gegeven”, aldus Tiësto.


Aanstaande zondag 12 juli showt Collignon opnieuw op de FashionWeek, dan is haar Couture Light collectie (ready-to-wear) voorjaar/zomer 2016 aan de beurt. Zeventig procent van deze collectie is gemaakt van Waste2Wear stoffen, de overige stoffen zoals zijde en kant zijn ook eco-vriendelijk en verantwoord geproduceerd. Leuk detail: in elk ontwerp zit een labeltje waarop staat uit hoeveel plastic flessen het item is gemaakt.


Collignon wil hiermee aandacht vragen voor het (plastic) afvalprobleem: “Ik wil laten zien dat je mee kan helpen de wereld van plastic te ontdoen en er tegelijkertijd schitterend uit kan zien.”


Over Monique Collignon                                                                                                                                                                    Monique Collignon heeft als missie: Empowering women. Zij hoopt dat als vrouwen een Collignon dragen dit hen extra kracht en zelfverzekerdheid geeft in al haar facetten. Elk ontwerp is herkenbaar door zijn elegante en vrouwelijke snit, is opvallend, stijlvol en ‘never out of fashion’.


*Waste2Wear heeft na zeven jaar testen nieuwe stoffen ontwikkeld met het karakter van onder andere zijde, welke hoogwaardig genoeg zijn voor Haute Couture. Voor meer informatie: Waste2Wear.com

Meer informatie op www.moniquecollignon.com

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: