Nationale Hangmatdag 22 juli: tips & trucs voor relax chillen



Op 22 juli is het in Amerika de Nationale Hangmatdag. In Nederland bestaat die dag nog niet, terwijl er voor bijna alles wel een speciale dag is. Tijd voor een eigen Nationale Hangmatdag dus! Want ook in Nederland schaffen steeds meer mensen hangmatten aan; o.a. om het buitenleven naar binnen te halen en zeker deze zomer met de verwachte, aanhoudende hogere temperaturen.

Haal het buitenleven naar binnen
De hangmat is dé interieurtrend van deze zomer. Bij een hangmat denk je vrij gauw aan het ideale vakantieplaatje: zon, cocktails met een rietje en ontspannen in een wiegende hangmat. Toch zie je de hangmat ook steeds vaker binnenshuis. Vanaf nu kun je behalve in de tuin, het park of op het strand dus ook in de woon- of slaapkamer heerlijk ontspannen met de nieuwe Hästens hangmat.

TIPS & TRICKS: OPHANGMETHODES HÄSTENS HANGMAT

Ruimte: De ideale strekwijdte van een hangmat is 90% van de lengte van je hangmat. Meet eerst het gebied tussen de twee punten waaraan je de hangmat wil ophangen. Is deze 1 meter 90 lang? Dan kun je de Hästens hangmat ophangen, ter hoogte van 85 cm. Heb je meer of minder ruimte, verstel het touw dan om de hangmat hoger of lager te laten hangen. Bij gebrek aan bomen en muren of om het meet- en rekenwerk te voorkomen kun je ook een standaard aanschaffen.

Bounce: Let er op dat je hangmat niet te strak of te los hangt. Een goeie hangmat bungelt, maar is niet slap. Allereerst ligt het natuurlijk niet prettig en is het niet goed voor je rug; maar het kan er ook voor zorgen dat je de hangmat beschadigt wanneer het gewicht niet goed verdeeld wordt. Net als bij een Hästens bed, wil je een goede vering hebben om zo comfortabel mogelijk te liggen.


Rollen: Zorg er voor dat je je hangmat altijd op- en uitrolt; zo voorkom je lelijke vouwen in de stof en zorg je er voor dat je hangmat minder gauw beschadigd raakt.


Relax: Vergeet niet te ontspannen wanneer je eenmaal in je Hästens hangmat ligt.

HÄSTENS HANGMAT FEITEN
De exclusieve Hästens hangmat is te herkennen aan de karakteristieke blauw-witte ruit en is net als alle Hästens-bedden gemaakt van 100% natuurlijk materiaal (katoen). De ademende stof van de hangmat zorgt voor de benodigde verkoeling tijdens je nachtrust of middagslaap.

En of het nu samen met je gezin is, alleen of met een partner; met de ruime afmeting van 210 x 140 cm is er altijd genoeg ruimte om te relaxen.
  • 100% Egyptisch katoen
  • Afmeting: 210 x 140 cm
Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: