Bacchus Wijnfestival in Amsterdamse Bos smaakt naar meer



Wijnfestival in het Amsterdamse Bos meteen uitverkocht

Eindelijk was ik bij een Festival waar er gedacht werd aan het gezin en de ouders die levensgenieters zijn. Goede wijn behoeft geen krans, en dat was hier ook het geval! Voor elke wijnliefhebber was er wijn uit elke streek, Frankrijk, Spanje, Zuid-Afrika etc.

Het was prachtig weer, dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel...en de aankleding en de gasten waren zeer prettig om naar te kijken. Mijn kinderen konden direct naar de kinderspeelhoek, ´ballen gooien´in de ´hooibal´spelen, ´schilderen´kortom genoeg speelgoed voor de kids. En ik kon heerlijk alle wijntentjes af. Normaliter ben ik geen fan van festivals, meestal te modderig enzo en te jong publiek. Al dat gedoe met toiletten. Dit festival was anders.

- Ten eerste de toegangsprijs. Slechts 10 euro.
- Muntjes aanschaffen voor 0,75 per munt. Mijn bek viel open.
- Echte kristallen wijnglas. Te huur voor 2 euro. Bij elke stand om te spoelen.
- De toiletten waren erg chic. Je kon gewoon doortrekken, er was ruim genoeg toiletpapier en je kon je handen wassen met zeep! en er was een heuse spiegel!
- Publiek - relaxed, mix van oudere en jongere, met en zonder kids, en reclamepubliek, Oud-Zuid publiek dat wel..

Ik snap nu wel waarom dit driedaagse wijnfestijn in het Amsterdamse Bos meteen uitverkocht raakte. De 7.500 bezoekers, over het gehele weekend, hadden ook keus uit meer dan 250 kwaliteitswijnen van tien wijnkoperijen uit de omgeving van Amsterdam. Plannen voor een volgende editie liggen komen al tot rijping.

En zoeken naar het Wijnfestival in Amsterdamse Bos...
Het Tulpenboomveld in het Amsterdamse Bos was voor mij wel even zoeken zeg! Pfft, helemaal bij het bezoekerscentrum, en niet heel duidelijk aangegeven. Ons hele gezin heeft dus kilometers gelopen voordat we bij het veld kwamen. De ´aanwijzingen/borden´ mag dus echt wat beter de volgende keer. Iedere voorbijganger die ik vroeg waar het was, wist ook van niets..

Eindelijk daar aangekomen was het knusse veld wel omgetoverd tot een sfeervol en gezellig festivalterrein. Rondom het terrein stonden de tien wijnkoperijen, die samen met een mobiele keuken elk een streek representeerden. De ruim 250 kwaliteitswijnen, variërend van toegankelijk geprijsd tot meer exclusief, waren verkrijgbaar per glas (2 muntjes), fles of proefglas (slechts 1 muntje, dus 0,75cent). De broodjes entrecote, burgers van Limburgs kloostervarken en fijne Franse kaasjes gingen er uitstekend in bij het publiek.

Eclectische muzikale programmering maakt het tot een echt festival
De veelzijdige en eclectische programmering van Bacchus maakte het festival compleet. Op de klanken van Pink Oculus, Jasper Wolff, Akwasi, The Space Girls, Les Deux, The Flexican en Jules Deelder en de Deeldeliers werd flink gedanst voor het zeer gezellige podium. Tussen de muziek door veilde Winefield’s bijzondere wijnen, de opbrengst van ruim €2.000,- euro gaat naar het Emma Kinderziekenhuis.

Volgende editie
De organisatoren van het Bacchus Wijnfestival kunnen vast verklappen dat de plannen voor volgende edities al concreet beginnen te worden. Over meerdere steden wordt nagedacht, maar ook een wintereditie sluiten zij niet uit.

Ik hoop dan wel dat de prijzen niet verhoogd worden! Want dat zou zonde zijn. Dan wordt het weer zo´n hoog yuppen gehalte festival en laten we juist de toegankelijkheid en diversiteit erin houden!

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: