Fred van Leer is ambassadeur van Packmee, duurzame manier van kledinginzameling

Farah, Fred, Sanne en Wendy
Fred van Leer en oprichter Packmee John Mijnster

Rondleiding gebruikte kleding

bloggers


de leukste ´vintage´goodybags

Blij met haar mooie ´vintage´goodybag!



Alblasserdam – Stylist Fred van Leer, o.a. bekend van RTL 5 Holland’s Next Topmodel, is ambassadeur geworden van Packmee. Dit werd bekend gemaakt tijdens het bloggersevent van Packmee, in samenwerking met PR bureau LindenenBarbosa en Wendy Eelsing van Ruwe Grond. Packmee is Nederlands meest duurzame initiatief om bruikbare kleding, schoenen en huishoudelijk textiel in te zamelen. 

Met Packmee kan alle bruikbare kleding door de donateur worden meegegeven aan een pakketbezorger van PostNL. Daarnaast kan de doos met kleding ook gratis bij een van de 2600 postkantoren van PostNL worden afgegeven. Door gebruik te maken van het bestaande logistieke netwerk van PostNL gaan er geen extra auto’s de weg op om de kleding in te zamelen. Vanuit de opbrengst worden KiKa en Stichting Kinderpostzegels ondersteund.

Bruikbare kleding in afval
Uit onderzoek blijkt dat in Nederland jaarlijks ruim 100 miljoen kilo textiel in het huishoudelijk afval verdwijnt. 35% daarvan is kleding die voor hergebruik geschikt is. Daarnaast geeft bijna 70% van de Nederlanders aan tussen de 5 en 20 ongedragen kledingstukken in de kast te hebben hangen. Het grootste deel hiervan belandt uiteindelijk in het afval.

Duizenden dozen
Vorig jaar juni startte Packmee in Nederland. Vanaf dat moment hebben al duizenden mensen dozen met bruikbare kleding opgestuurd naar Packmee. Initiatiefnemer  van Packmee in Nederland, John Mijnster: “Het is zo enorm zonde om kleding die je niet meer draagt bij het afval te gooien. Het is slecht voor het milieu en door de kleding aan Packmee te geven, geef je het letterlijk een tweede leven. 


Fred van Leer vertelt tijdens het bloggers event, waarom hij samenwerkt met Packmee: ”Ik vind het een eer dat Packmee mij heeft gevraagd om mee te werken aan het vergroten van hun merk op de Nederlandse markt. Vaak hebben mensen van alles in de kast liggen waar ze niets mee doen en waar andere mensen heel erg blij van kunnen worden. Dus ik zeg: hup, hup mest je kast uit en doneer het aan Packmee’.”

Hoe werkt Packmee
Voor het versturen van de kleding kan iedere doos worden gebruikt. Op de website van Packmee staat een verzendlabel dat kan worden uitgeprint. Daarnaast kan ook met een zwarte stift het gratis antwoordnummer van Packmee op de doos worden geschreven (Packmee, Antwoordnummer 7, 2740 VG, Waddinxveen). Meer informatie over Packmee en de samenwerking met Kika, Stichting Kinderpostzegels Nederland en PostNL is te vinden op www.packmee.nl

Farah van der Zijden


Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: