Grote opkomst bij opening winkel Marks & Spencer in Den Haag












www.marksandspencer.eu


Gisteravond vond er een exclusieve preview plaats in de gloednieuwe Marks & Spencer flagship store in Den Haag. Daar aangekomen stond er al een dikke rij voor de deur.
Ik dacht even, 'Dat kan niet waar zijn? Waar is de VIP persingang?'. Maar die was er niet. 
Die lange wachtrij, was de pers en VIP gasten. Wat een opkomst zeg. En dat voor een winkel in Den Haag? Daar zullen andere merken stinkend jaloers op kunnen zijn.

Nu is het zo dat Marks & Spencer een 'oude' bekende is. Ze zaten voorheen in de Leidsestraat. Helaas zijn ze toen 10 jaar geleden vertrokken, dit Britse warenhuis. Bekend om hun superfood en 
leuke fashioncollectie. Goede prijs/kwaliteitsverhouding. En altijd die Britse 'touch'. Netjes, kakkineus en toch een twist. Het 'stoffige' is er vanaf. Allemaal nu te zien in de grootste Marks & Spencer winkel van Nederland, met ruim 10.000 fashionable kledingitems en meer dan 2.500 soorten voortreffelijke etenswaren.

En hoewel ik mijzelf beloofd had, niets te kopen, kon ik het niet laten om gave booties te kopen en een mooie tas en broek. En uiteraard leuke jurkjes voor mijn dochters. De kwaliteit liegt er niet om. Dik katoen, mooie stretch en de pasvorm is super. Pasvorm valt wel iets kleiner, maar niet zo erg als de Zara, waar je toch echt 2 confectiematen terugmoet. Niet erg motiverend om te passen, want een maat 44 is dan een Europese maat 40. Bij M&S is het anders, de UK12 valt als een 38 en UK 14 een 40. En dan die service zeg, wat was die bijzonder. Het leek mij lastig om je te onderscheiden in deze bomvolle markt op het fashiongebied. Je bokst toch op tegen de H&M's  en de Mango's, Zara's van deze wereld met goede prijs/kwaliteitsverhouding. Maar Marks & Spencer voegt net iets extra's toe. Namelijk de service van het winkelpersoneel en uiteraard hun unieke food afdeling.

De pashokjes zien er ook erg aangenaam uit. Alsof je in een boetiek staat. Het winkelpersoneel  spreekt je vriendelijk aan, keurig gekleed in zwarte cocktailjurkjes. Vervolgens hebben ze allemaal een iPad in hun handen. Dus mocht jouw favoriete kledingstuk niet tussen de rekken staan, dan gaan ze meteen voor jou online zoeken en bestellen, zodat je het binnen 24 thuis opgestuurd krijg.

Verder kijken ze naar jouw smaak qua kleding en figuur en gaan ze persoonlijk de winkel rond rennen op zoek naar een leuke outfit. Ze luisteren echt naar je. En je hoeft dus zelf niet meer het pashokje uit. Je persoonlijke stylist. Heerlijk! Ze zijn ervoor getraind! Ook ideaal voor mannen. En over ruilen doen ze niet moeilijk. Geen kaartje eraan, geen probleem! Binnen 30 dagen ruilen of en zelfs geld terug.

Top service bij Marks & Spencer. En nu maar hopen dat ze dit zo blijven aanhouden! Want dat is de kunst. Blijven servicen. We zullen zien... ik kan in ieder geval niet wachten totdat ze in 2015 op het Rokin in Amsterdam een geweldige winkel gaan openen. Nu moeten we het helaas nog doen met een klein winkeltje in de Kalverstaat, de website www.marksandspencer.eu
of toch maar naar Den Haag reizen. Dan maak je er maar een leuk uitje van.

Farah van der Zijden

Over Marks & Spencer Marks & Spencer is een van de grootste retailers in het Verenigd Koninkrijk. M&S verkoopt hoge kwaliteit kleding en producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, alsook voedingsmiddelen van uitstekende kwaliteit. 20 miljoen klanten bezoeken de winkels elke week en M&S heeft wereldwijd meer dan 81.000 werknemers M&S is meer dan 129 jaar geleden opgericht en heeft momenteel meer dan 760 Britse winkels en meer dan 420 internationale winkels in Europa, het Midden-Oosten en Azië.
Onder de gasten van de avond bevonden zich bekende Nederlanders zoals Marly van der Velden, Liza Sips, Jelka van Houten, Sylvana Simons, Carolien Spoor, Marilene van Oranje, Nicolette van Dam en Marcel Wanders. De gasten konden naast speciale Marks & Spencer cocktails en champagne ook genieten van heerlijke typisch Britse versnaperingen die verkrijgbaar zijn in de Foodhall zoals mini Yorshire puddings, traditionele Engelse scones met room en jam en verrukkelijke gerookte Schotse zalm.

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: