Elise Kim sluit elegant de Amsterdam Fashion Week af!






Elise Kim presenteert op 15 juli 2012 tijdens Amsterdam Fashion Week haar Spring/Summer 2013 collectie Epiphenomenon Two. Deze collectie is het tweede deel van een trilogie. Het achterliggende concept van de collectie geeft een bijverschijnsel van de realiteit weer: een droom.

Elise Kim heeft het eerste deel van de trilogie (AW12/13) getoond op 26 januari 2012. Dit eerste deel liet de fragmentatie van de realiteit zien, wanneer je in slaap begint te vallen. Een surreële abstractie van ¬het moment dat je grip verliest op bekende zekerheden. Het tweede deel van de trilogie neemt je (langzaam) mee in een droomwereld. De inspiratie komt van de jaren ’20, waar fantasie en glamour elkaar ontmoeten.

De Spring/Summer 2013 collectie bestaat uit 24 looks, waaronder jurken, jackets, blouses en rokken. Het kleurenpallet wordt gevormd door zwart, fel blauw, fel groen, donker groen en wit. Elise combineert verschillende soorten stoffen: leer, zijde wol, satijn chiffon, wol, satijn organza, stretch crepe satijn en zijde habotai. De jaren ’20 bestaan uit veren en handwerk van kralen. De nadruk op deze Spring/Summer 2013 collectie ligt op het handwerk van kralen, waarbij sommige jurken 200 tot 300 uur werk met zich meebrachten. Dit handwerk van kralen creëert een special effect –kristallen waterval- wat te zien is als er beweging in komt. Alle schoenen voor de show Spring/Summer '13 worden gesponsord door United Nude.


Elise Kim - de designer

Elise Kim staat voor ambacht: de combinatie van handwerk en oog voor detail. Onttrokken vanuit een integere innerlijke bron komt iedere collectie vanuit de pure oorspronkelijkheid van Elise Kim. Inspiratie komt uit herinneringen of het dagelijks leven met de nadruk op maatwerk, grafische vormen en het gebruik van unieke, zelfontwerpen stoffen.

Elise Kim is een designerslabel voor vrouwen, gesitueerd in Amsterdam, opgezet in 2010 door designer Elise Kim. Elise Kim heeft gestudeerd aan het Istituto Marangoni in Milaan, Amsterdam Fashion Institute in Amsterdam en het Central Saint Martins in London. Ze is in 2010 afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute.


Voor meer informatie: http://www.elisekim.com/
 
Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: