Spijkers&spijkers ontwerpen een exclusieve brillencollectie bij specsavers


Spijkers en Spijkers

Er lopen veel mensen rond in Nederland die een bril dragen. 6op de 10 Nederlanders. Daar ben ik zelf 1 van. Contactlenzen heb ik uiteraard ook. Het is dan ook niet gek dat optiekketen Specsavers het ontwerpersduo Spijkers en Spijkers heeft benaderd om een collectie brillen en zonnebrillen te ontwerpen. De veelzijdige, krachtige en vrouwelijke stijl die het internationaal bekend ontwerpersduo als handtekening heeft, was één van de redenen voor Specsavers om met het duo in zee te gaan.

Het is niet de eerste keer dat Specsavers de handen ineen slaat met een bekende ontwerper. Eerder werd al de samenwerking gezocht met de populaire Britse ontwerper Jasper Conran. Spijkers en Spijkers halen hun inspiratie – net als bij de kleding – uit de jaren twintig, de periode waarin de moderne vrouw werd geboren en die bekend staat om de art-deco stijl. De stijlvolle collectie is naar verwachting vanaf eind dit jaar verkrijgbaar bij de Specsavers-winkels in Nederland.

“Wat een heerlijke uitdaging om eens met iets heel anders bezig te zijn dan met kleding! Een bril is natuurlijk allang niet meer een noodzakelijk kwaad, maar juist steeds vaker een modeaccessoire. Monturen vormen in toenemende mate een belangrijk onderdeel van een look of outfit en zijn daarom voor ons erg belangrijk en inspirerend”, aldus Truus Spijkers over de samenwerking met Specsavers. Riet Spijkers vult aan: “We hadden geen ervaring met het ontwerpen van monturen, maar natuurlijk wel met het dragen van brillen. Behalve een zonnebril hebben we allebei een bril op sterkte die we veel te weinig op hebben. Daar gaat nu met de lancering van de Spijkers en Spijkers collectie voor Specsavers zeker verandering in komen!”

Over Specsavers Opticiens

Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1400 winkels, waarvan op dit moment meer dan 106 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 11,5 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs.
Over Spijkers en Spijkers

De Arnhemse tweelingzussen Truus en Riet vormen sinds 2000 het label Spijkers en Spijkers. Beide zussen studeerden begin jaren´90 af aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem, waarna ze in 2000 een masteropleiding volgden aan het Fashion Institute Arnhem. In datzelfde jaar toonden ze hun collectie ‘Girlfriend’ aan de internationale modepers in Parijs. Vanaf 2004 worden hun ontwerpen ieder seizoen in Londen getoond. Spijkers en Spijkers wordt geroemd om hun eigenzinnige vrouwbeeld en opvallende geometrische ontwerpen. Het is een merk dat fashionistas inspireert, modekenners fascineert en de modewereld stimuleert. Scherp, gedurfd en functioneel. Zie ook http://www.spijkersenspijkers.com/

Kijk voor de dichtstbijzijnde specsaver in de buurt op: http://www.specsavers.nl/

Farah van der Zijden

Farah van der Zijden

Freelance reporter over mode en lifestyle.

Geen opmerkingen: